Alphons Hagelen van Kwalitaria Nieuweweg in Soest meldde zich tijdens ProFri's eerste bijeenkomst in Woerden als tweede aan als lid van de vereniging. De ProFri Voordeelscan levert hem de nodige kortingen op. "Dat is dus positief. In elk geval ben ik goedkoper uit met de energiekosten, vuilverwerking en de verbanddoos. Naar mijn verzekeringen kijken we nog. Bij de vetverwerking vond ik het verschil te gering om over te stappen."

Alphons Hagelen over de start van ProFri:

"Ik vind het zeer positief dat de ProFri goed naar de ondernemers luistert. De aanvankelijk vastgestelde contributie was te hoog. Daar waren de ondernemers in de zaal duidelijk over. Het is heel goed dat besloten is de bijdrage naar beneden bij te stellen na de vergadering in Woerden. Misschien dat er dan wat minder geld binnen komt en je je ambities wat moet bijstellen, maar je moet ook niet te snel willen. Laat ProFri maar rustig toegroeien naar een positie waarmee je echt voldoende leden hebt om een vuist te kunnen maken."

"In de discussies over obesitas wordt onze branche voortdurend afgeschilderd als de grote boosdoener. Het eerste wat je altijd in beeld ziet is een zak frites met mayonaise. Over chocolade of andere producten wordt nooit een woord gesproken. Daar moet iets tegen ondernomen worden. Toch geloof ik niet dat je teveel vanuit de verdediging moet reageren. Alleen maar ageren werkt averechts. De vereniging moet rustig opgebouwd worden en dan vanuit een positieve insteek te werk gaan. Bijvoorbeeld door de consument met wist-u-datjes bewust te maken van de werkelijke feiten. Je moet proactief je eigen verhaal vertellen. Alleen dát werkt."

Wat Alphons Hagelen verder vindt van ProFri:

"Ik ben al 25 jaar aangesloten bij eerst Horecaf en daarna Koninklijke Horeca Nederland en ben op allerlei niveaus actief en actief geweest. Ik begrijp dat het op zich de intentie is van ProFri om samen te gaan werken met Horeca Nederland, zodanig dat het lidmaatschap van de ProFri én KHN opgeteld niet duurder is dan de contributie van Horeca Nederland alléén. Ik hoop van harte dat dit lukt. Het zou een hele goede zaak zijn als ProFri en Koninklijke Horeca Nederland elkaar op een bepaalde manier kunnen versterken. Zeker in deze tijd, nu er van alles speelt rond belangenbehartiging. Door de nieuwe Drank- en Horecawet zullen gemeenten immers veel meer te zeggen krijgen en wordt het van steeds groter belang om óók op plaatselijk niveau actief te zijn."

Over het bedrijf van Alphons Hagelen:

De cafetaria van Alphons Hagelen, geboren in 1958, is nog niet zo heel lang een Kwalitaria. Het bedrijf aan de Nieuweweg in Soest sloot zich vorig jaar aan bij dit cafetariaconcept, dat toen net een nieuwe huisstijl had geïntroduceerd. Hagelen en zijn vrouw Sandra draaien echter al lang mee in de sector. Eerst was Alphons Hagelen 17 jaar lang werkzaam in verschillende functies op uiteenlopende locaties van stationsrestaurateur Servex. Sinds 1999 hadden Alphons en Sandra cafetaria's in verschillende plaatsen, waaronder Dieren en Renswoude. Kwalitaria Nieuweweg verkoopt een breed assortiment aan de frites, snacks, maaltijden en belegde broodjes. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook ambachtelijk bereid ijs.


Periodiek lees je op deze website wat friturende ondernemers drijft en bezig houdt, hoe ze denken over hun vak en de branche en wat hun opinie is over de ProFri en de koers van de ProFri.

Zoeken

Onze officiële partners