"Voor mensen die kwaliteit wensen." Dat is de heldere slogan van cafetaria De Luifel in Best. Edwin en Mandy Dubbelman namen zeven jaar geleden de zaak over van Edwins ouders. Trouwens, ook Edwins grootouders zaten al in het frituurvak. Na de overname van De Luifel verkasten Edwin en Mandy hun bedrijf naar een nieuwe locatie in een relatief nieuwe wijk. Met uitzondering van Eerste Kerstdag is De Luifel alle dagen van het jaar geopend.

In de rubriek Daarom ProFri geeft ondernemer Mandy Dubbelman aan wat zij verwacht van haar lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders.

Mystery guest

"We zijn lid geworden van ProFri vanwege het mystery guest pakket, waarbij voor 200 euro ons bedrijf vier keer bezocht wordt. Vooral bij het tweede rapport hebben we veel toelichting gekregen. Dat hebben we ook uitgebreid besproken met onze medewerkers."

Service opwaarderen

"We willen onze service op een nóg hoger niveau brengen. Mystery guest bezoeken helpen daarbij. Zo verwachten we van onze medewerkers een actievere opstelling in het zitgedeelte."

Meer sectorgericht

"Omdat Edwins ouders lid waren van Koninklijke Horeca Nederland, namen wij het lidmaatschap over. Eigenlijk deden we niks met KHN. Zij zijn veel meer gericht op restaurants en de rest van de horeca. ProFri is echt helemaal gericht op onze sector."

Ideeën uitwisselen

"Ik vind het belangrijk om andere collega's te ontmoeten, van gedachten te wisselen en iets van elkaar op te steken. Er is al een bijeenkomst geweest in onze regio. Toen konden we helaas niet. De volgende keer gaan we zeker."

Geniet van friet

"Het is prima dat er gesproken wordt over het aanbieden van alternatieven in de cafetaria. Maar uiteindelijk draait onze sector erom om mensen te laten genieten van friet en snacks. We moeten niet te ver doorschieten en ons wel op deze producten blijven richten."

Beeldvorming

"De jeugd komt uit de supermarkt met pakken gevulde koeken, saucijzenbroodjes en grote zakken chips. In de media worden wij altijd aangewezen als boosdoener. Men toont steeds meteen een zak friet. Maar één keer in de week een frietje is prima toch? Die boodschap moeten we beter uitdragen."

Gestaag groeien

"ProFri zit nog maar in zijn tweede jaar. Via mond tot mond reclame moet de vereniging langzaam maar zeker groeien en moeten de ondernemers in de sector doordrongen worden van de voordelen."


De Luifel is te vinden aan het De Schakel 65 in Best en op internet bereikbaar via cafetariadeluifel.nl.

Zoeken

Onze officiële partners