Cafetaria, broodjeszaak en catering Hakze is een echte buurtzaak. Het bedrijf is gevestigd aan een doorgaande weg in een groene wijk aan de rand van Amersfoort. Hakze is meer dan een cafetaria. Het bedrijf is uitermate actief met belegde broodjes en catering in de breedste zin van het woord. Hakze bestaat al heel lang. Het bedrijf vindt zijn oorsprong bij de ijsbereiders Berend en Cor Hakze. Ze waren met hun ijskar De Zwaluw een bekende verschijning in Amersfoort. In 1949 openden ze hun zaak aan de Noordewierweg. 'Meer dan 60 jaar en springlevend. Met de kwaliteit van vroeger,' luiden dan ook sinds jaar en dag de slogans. Maar ook een sterke is: 'Hakze die bakt ze!' Michael Hu nam cafetaria, broodjeszaak en catering Hakse elf jaar geleden over. Hij is sinds 2013 lid van de Vereniging Professionele Frituurders ProFri.

In de rubriek Daarom ProFri geeft Michael Hu aan wat hij verwacht van zijn lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders.

Contact met collega's

"Ik kwam met ProFri in aanraking via een collega. Met hem ging ik naar een bijeenkomst van de vereniging. Dat is me uitstekend bevallen. Het contact met collega's, het uitwisselen van kennis is belangrijk."

Op de hoogte

"Dankzij ProFri en het onderlinge contact met andere ondernemers in de branche, blijf je op de hoogte van wat er allemaal gebeurt en wat belangrijk is in de sector."

Kijken bij collega's

"Ik vind het ook erg leuk om te kijken bij collega's. Leuk en nuttig. Zo hadden we een bijeenkomst bij een bedrijf dat hoog in de Cafetaria Top 100 staat. Je bent dan met collega's onder elkaar en ziet nieuwe dingen die ons allemaal op ideeën kunnen brengen."

Spiegel voor jezelf

"Eigenlijk is het natuurlijk heel logisch dat je anderen nodig hebt om jezelf te kunnen spiegelen. Je ziet jezelf immers niet als je bezig bent in je bedrijf. Ik ben bijvoorbeeld niet zo sterk op het gebied van internet en sociale media. Ik werk er nu aan om dat snel te veranderen."

Mystery guest waardevol

"Ik heb ook een mystery guest bezoek laten uitvoeren. Daar kwam een goed rapport uit dat met mij is nabesproken. Met een lijstje wat er niet goed was of beter kon. Zo'n lijstje met aanbevelingen, dat is echt super! Ik vind zo'n adviserende rol heel belangrijk. Mij heeft het er in elk geval echt toe aangezet om dingen te veranderen."

Goed bezig!

"ProFri is heel goed bezig. Ik vind dat elke ondernemer gewoon lid moet worden. Om de contributie hoef je het niet te laten, want die vind ik niet hoog. Bij Horeca Nederland betaalde ik meer, terwijl die organisatie veel minder is toegespitst op ons soort bedrijven."


Hakze is te vinden aan de Noordewierweg 158-160 in Amersfoort en lanceert binnenkort zijn nieuwe website.

Zoeken