Nico Koemans loopt al 27 jaar mee in het frituurvak, maar zijn cafetaria is al tientallen jaren langer in de familie. Nico's snackbar Koemans Snacks in de Haagse Fahrenheitstraat behoort tot de top van Nederland. Zo bemachtigde het bedrijf in 2001 de titel Cafetaria van het Jaar. Koemans onderscheidt zich dan ook met een hoge graad van kwaliteit en service. Nico Koemans zelf zette zich eerst in voor Koninklijke Horeca Nederland en was eind 2011 betrokken bij de oprichting van ProFri.

In de rubriek Daarom ProFri geeft Nico Koemans aan wat hij verwacht van zijn lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders.

Imago dik nummer één

"Ik zal wel in herhaling vallen, omdat alle andere ondernemers vast en zeker hetzelfde zeggen.... Voor mij komt de verbetering van ons imago echt dik op nummer één. Het staat eigenlijk voor mij op de eerste, tweede en derde plaats. De rest vind ik feitelijk allemaal bijzaak."

Opkomen voor branche

"ProFri moet een partij zijn die echt voor ons opkomt. Dat gebeurt nu al, maar ik zou graag willen dat de vereniging nog nadrukkelijker kenbaar maakt welke initiatieven allemaal al voor de branche ondernomen zijn."

Producten beschermen

"Ik vind belangrijk dat ProFri alles in het werk stelt om de producten te beschermen die uniek zijn voor onze bedrijven. Zelf ben ik met Frans van Rooij mee geweest naar Royaan en ik denk dat we de directie echt hebben wakker geschud. We hebben goed duidelijk kunnen maken hoe belangrijk een merk als Kwekkeboom voor ons is. Zo'n merk moet je niet zomaar verkwanselen in de supermarkt."

Steeds reageren

"ProFri moet steeds reageren als onze sector in een kwaad daglicht wordt gesteld. Neem dat hele verhaal over fritessaus en mayonaise van de Keuringsdienst van Waarde bij de KRO. Ik weet dat men bewust een bepaald beeld heeft willen neerzetten, want ze zijn namelijk ook bij mij geweest. Daar moet je richting programmamakers dan wel nadrukkelijk op reageren."

Leden die er toe doen

"Ik zie op termijn een vereniging voor me met duizend leden die er in onze branche stuk voor stuk echt toe doen, ondernemers die nog elke dag uitstralen dat ons vak een mooi ambacht is, ondernemers die met beleving en gevoel bezig zijn."

Bij KHN ondergesneeuwd

"Bij Koninklijke Horeca Nederland zijn onze bedrijven volledig ondergesneeuwd. In de nieuwe opzet van KHN komen wij er niet meer aan te pas. De organisatie heeft in zijn eigen voet geschoten met de afschaffing van zijn sectoren."


Koemans Snacks, tevens broodjeszaak en catering, is te vinden aan de Fahrenheitstraat 601 in Den Haag en op internet bereikbaar via koemanscatering.nl.

Zoeken

Onze officiële partners