Sheng Chen bouwde in enkele jaren tijd een kleine snackketen op. Vanuit een cafetaria in Tiel, is zijn merk Big Bread nu present in plaatsen als Zeist, Gorinchem en Cuijk. Het gaat in de meeste gevallen om wijkzaken met een groot verzorgingsgebied. Chen is geboren in China, kwam via familie in de horeca naar Middelburg en streek enkele jaren geleden neer in de hoofdstad van de Betuwe. Als het aan hem ligt, breidt Big Bread zich de komende jaren snel uit tot een keten van 20 vestigingen. Hierop vooruitlopend ontwikkelde hij voor de formule een compleet nieuwe huisstijl, inclusief gelikte verpakkingen, sociale media en internet. Sheng Chen zegt over veel collega's in het algemeen en zijn oosterse branchegenoten in het bijzonder: "Er wordt teveel gekeken naar het nu. Het is de kunst om steeds vijf jaar vooruit te kijken en jouw bedrijf daarop af te stemmen."

In de rubriek Daarom ProFri geeft Sheng Chen aan wat hij verwacht van zijn lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders.

Bezig met toekomst

"ProFri is echt bezig met de toekomst van de cafetariasector. Ik was - en ben nog steeds - lid van Horeca Nederland, maar ik ervaar toch dat ProFri veel meer gericht is op onze sector. ProFri heeft goed de vinger aan de pols bij veranderingen in de branche."

Ik leer er veel van

"Ik leer heel veel van de bijeenkomsten en contacten met ProFri. Je wisselt ervaringen uit met collega's en daar steek ik veel van op."

Mystery Guest prima

"In de vestiging in Tiel heb ik via ProFri een beoordeling door een mystery guest laten doen. Dat heeft ertoe geleid dat ik mijn medewerkers op een aantal punten heb laten trainen. Er zijn immers altijd zaken waaraan je nog kunt bijschaven."

Personeel getraind

"Ik heb dus via ProFri bij mij in het bedrijf een workshop geregeld voor mijn medewerkers. Het personeel leert heel veel van zo'n korte personeelstraining, bijvoorbeeld belangrijke basiszaken op het gebied van gastvrijheid."

Exclusiviteit is super

"De supermarkt zie ik als onze grootste concurrent. Ze verkopen tegenwoordig bijna alles wat wij ook in het assortiment hebben. Nu ze op zondag open zijn, merk ik dat direct. Ik vind het dus een goede zaak dat ProFri fabrikanten een keurmerk geeft als ze bepaalde producten exclusief via het professionele frituurkanaal verkopen."

Extra klanten trekken

"Het is geweldig dat ProFri een initiatief neemt als de Week van de Friet. Zelf heb via een van de sponsors meegedaan met de actie rond een puntzak friet voor een euro met een snack naar keuze. Zo'n Week van de Friet is iets nieuws en met nieuwe dingen kun je extra klanten trekken."

Het scheelt kosten

"Natuurlijk ben ik ook blij met de kortingen die ik via ProFri krijg. Het scheelt zomaar honderden euro's – dus verdien je je lidmaatschapsgeld makkelijk terug."

Naar toekomst kijken

"Maar wat ik vooral belangrijk vind: je moet niet in het 'nu' staren, maar naar de toekomst kijken. Ja, ik wil alle ondernemers oproepen lid te worden, zeker ook mijn oosterse collega's!"

 


Big Bread is met twee vestigingen present in Tiel en verder te vinden in Cuijk, Zeist, Opijnen, Gorinchem en Scherpenzeel. Op internet bereikbaar via bigbread.nl.

Zoeken