BERICHTGEVING OVER QBTEC ALS PARTNER VAN PROFRI

QBTEC was in 2016 en 2017 partner. Officieel is QBTEC ook in 2018 nog partner van ProFri, maar heeft de bijdrage van dit jaar naar aanleiding van de resultaten van ons verkennend onderzoek nog niet voldaan. Ook hebben zij tot nader order zich teruggetrokken als adverteerder in ons vakblad Frituurwereld. Sinds bij het bestuur van de vereniging een belangrijke oorzaak van de lekkende ketels bekend is zijn we met QBTEC in gesprek getreden om te komen tot een passende oplossing. Deze gesprekken met de fabrikant moeten leiden tot een redelijke oplossing zowel voor de gedupeerde frituurondernemers die in het verleden te maken hebben gehad met lekkende Kiremko ketels als voor frituurondernemers die daar mogelijk in de toekomst mee zullen worden geconfronteerd.

We willen benadrukken dat het probleem alleen de HR-ketels betreft van het merk Kiremko. Met de electrische ketels van Kiremko en de frituurketels van Perfecta zijn geen problemen van structurele aard bij de vereniging of het Nederlands Frituurcentrum bekend

Als het probleem met de HR-ketels van Kiremko niet wordt opgelost, zal de schade voor frituurondernemers met dit type ketel verder toenemen. Het verkennend onderzoek gaf sterke aanwijzingen dat het niet de vraag is of de betreffende ketels gaan lekken, maar wanneer. ProFri steunt de visie van de gedupeerde frituurondernemers dat een ketel van de aangeboden kwaliteit en van een hoge prijs bij normaal gebruik en onderhoud gedurende een normale levensduur deugdelijk dient te functioneren.

ProFri streeft naar een redelijke oplossing voor alle gedupeerde frituurondernemers die geconfronteerd zijn en/of mogelijk in de komende jaren geconfronteerd zullen worden met dit specifieke ketelprobleem. Een regeling, waarmee gedupeerde frituurondernemers onder meer schadeloos worden gesteld voor schade als gevolg van lekkende ketels. Daarnaast streeft ProFri naar een realistische garantie voor de ketels van Kiremko, die past bij de aard van het product en de economische levensduur daarvan.

Lees verder hierover op onze website en de website van het Nederlands Frituurcentrum.

 

Logo QBTEC

De QBTEC-producten worden op een gezonde en ethisch verantwoorde manier geproduceerd en aangeboden.
QBTEC is de overkoepelende organisatie voor de vijf professionele A-merk friteuses en kookapparatuur:

 • Frituurbakwanden: Kiremko en Perfecta
 • Visbakovens en bakovens: Smitto
 • Kookapparatuur: Qook
 • Hifri

Een rotsvaste en sterke combinatie!

Een schat aan ervaring en kennis heeft zich gebundeld onder één dak.

In Woerden is een zeer indrukwekkend productieproces ontstaan met een enorm team van toegewijde medewerkers. Dit stelt ons in staat om onze klanten nog beter te voorzien van een kwalitatief hoogwaardige horeca-apparatuur die aan alle wensen en eisen voldoet. Een onderscheidende organisatie met zeer unieke karaktereigenschappen.

ProFri ledenvoordeel

OBTEC is vanaf 2013 officieel partner van ProFri. Leden hebben net zoals bij andere partners ook QBTEC een streepje voor. Neem vrijblijvend contact op. QBTEC nodigt je graag uit voor een bezoek aan hun indrukwekkende showroom. Natuurlijk komen ze ook graag bij je langs.

 

Ben je geïnteresseerd in de apparatuur van QBTEC?

Vul onderstaand formulier in. Vervolgens neemt een medewerker van QBTEC zo snel mogelijk contact met je op.

Deel je mening met je collega's door ons te laten weten hoe het contact is verlopen en wat je van de producten van QBTEC vindt.

 1. Bedrijfsnaam:*
  Vul je bedrijfsnaam in
 2. Voornaam:*
  Vul je voornaam in
 3. Tussenvoegsel(s):
  Vul je tussenvoegsels in
 4. Achternaam:*
  Vul je achternaam in
 5. E-mailadres:*
  Vul je e-mailadres in
 6. Mobiele telefoon:
  Voor een correct telefoonnummer in
  (bijv. 06-12345678)
 7. Vaste telefoon:
  Voor een correct telefoonnummer in
  (bijv. 040-1234567)
 8. Neem contact met mij op via: (meerdere opties mogelijk)
 9. Ongeldige invoer

 10. Ongeldige invoer
 11. Ongeldige invoer
 12. Toelichting, vraag en/of opmerking:
 13. Ongeldige invoer
 14. Voer de code in*
  Voer de code in
    Nieuwe codeVoer de juiste code in

Zoeken