De datum 13 december 2014 komt steeds dichter bij. Op deze datum treedt de 'Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen' in werking en ben je vanaf dat moment verplicht om in jouw zaak informatie voor de consument beschikbaar te hebben over allergenen in producten die door jou worden aangeboden.

Er wordt in de vakbladen hierover veel geschreven en niet alle informatie is even duidelijk. Vandaar dat we gekozen hebben om zelf aan de slag te gaan en alle informatie voor jou op een rij te zetten. Via de website van het Nederlands Frituurcentrum, het kennis- en innovatie platform van friturend Nederland stellen wij deze informatie beschikbaar.

Deze informatie is voor iedereen vrij toegankelijk. Binnenkort komt het Nederlands Frituurcentrum ook met een e-learningmodule over dit onderwerp. Door je medewerkers deze informatie te laten lezen de leermodule te laten volgen, weet je zeker dat ook zij hierover goed geïnformeerd zijn. Bovendien draagt het volgen van e-learningmodules en andere trainings- en opleidingsactiviteiten bij tot verdere professionalisering van de frituursector.

Via de website Goedgefrituurd.nl willen we vanaf december de consument informeren over de meest voorkomende allergenen in friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen. Daarbij wordt de consument voor specifieke allergeneninformatie verwezen naar jou als professionele frituurder.

Klik hier voor de allergeneninformatie op de website van het Nederlands Frituurcentrum,
een initiatief van vakvereniging ProFri

Zoeken