Logo NieuweStroom incl pay off
NieuweStroom - energie voor slimme ondernemers

 

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Tot voor kort werd NieuweStroom door collega's aanbevolen als de energieleverancier voor de professionele frituurder, maar de energiemarkt staat sinds de oorlog in Oekraïne op z'n kop. Steeds meer ondernemers worden geconfronteerd met onbetaalbare energierekeningen. 

Naar verwachting komt dit jaar 70 procent van alle 5700 frituurzaken in de problemen. Ongeveer 40 procent van de frituurzaken heeft op dit moment een variabel energiecontract bij een van de vele andere aanbieders en betaalt sinds eind vorig jaar al een hoge prijs. Van ongeveer 30% van de bedrijven loopt het vaste contract binnenkort af en krijgen steeds meer ondernemers te maken met torenhoge energierekeningen.

We vroegen bij het ministerie van Economische Zaken al om snelle maatregelen in de vorm van de verlaging van de energiebelasting en om verlenging van het bijzondere uitstel belastingen, een voortvloeisel van de coronapandemie. Hiermee creëren we tijd om te zoeken naar structurele oplossingen.

We hebben een intermediair gevonden die ons kan helpen het hoofd te bieden tegen de torenhoge energierekeningen waarmee menig ondernemer nu wordt geconfronteerd. Voor 2023 kunnen ondernemers die dat willen zich aansluiten bij een bestaand collectief dat de energie voor dat jaar al heeft ingekocht op de termijnmarkt. De ruimte voor deelname aan dit collectief is echter beperkt.

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van ProFri.