Alida's Smulpaleis in Roden dankt zijn naam aan Alida van Dellen. Het bedrijf van haar en haar partner Jan Willems maakte naam met één van de fraaiste en modernste snackwagens van Nederland. Opvallend en vrolijk geel van kleur. Begin 2011 ging Alida inpandig. In een oogverblindend uit glas opgetrokken onderkomen, dat de vorm heeft van een druppel. Alida's Smulpaleis blijft groeien en bloeien.

In de rubriek Daarom ProFri geeft ondernemer Jan Willems aan waarom hij zich aansloot bij de Vereniging Professionele Frituurders.

Idealen

"Ik ben blindelings lid geworden van ProFri. Het is een vereniging met idealen. Om zulke idealen te verwezenlijken, moet je heel hard knokken en heb je volledige steun nodig. Je kunt niet lui achterover blijven zitten."

Collegiale contacten

"Ik ben ook lid voor de collegiale contacten. Ik spreek graag met collega's. Je leert immers altijd van elkaar. Laatst ben ik helemaal naar Rotterdam geweest voor een bijeenkomst met collega's, maar dat heb ik er zonder meer voor over."

Kennis uitwisselen

"Het is belangrijk om onderling kennis uit te wisselen. Zoals gezegd: je leert altijd van een ander. Veel collega's blijven hangen en zeggen dan "Ik doe het al jaren zo....". Maar met oogkleppen op kom je nooit verder."

Positief uitgangspunt

"Ik vind dat het uitgangspunt van ProFri positief moet zijn. Je moet niet in de verdediging gaan. Als mensen zeggen dat ze "een vette bek" gaan halen, dan zij dat zo. Daartegen moet je niet ten strijde trekken, dat heeft geen zin. Trouwens, misschien bedoelen de mensen het wel heel positief. ProFri moet vooral focussen op de positieve aspecten."

Informeren

"ProFri kan bijdragen aan betere kennis over onze branche door de consumenten te informeren. Dat werkt misschien wel, in de verdediging gaan functioneert zoals gezegd zeker niet."

Week van de Friet

"Een initiatief als de Week van de Friet is belangrijk. Het kan samen met de aardappel verwerkende bedrijven veel positieve publiciteit genereren. Het is per slot van rekening lekker en helemaal niet verkeerd om één keer in de week friet te eten. Het is goed om zo'n boodschap breed uit te dragen."

Keurmerk

"ProFri wil op termijn een keurmerk introduceren. Het is heel waardevol als betere bedrijven zich op die manier kunnen onderscheiden. Daar kunnen we heel veel aan hebben. Laat maar aan de klanten zien waaraan je allemaal moet voldoen voor een dergelijk keurmerk."


Alida's Smulpaleis is te vinden aan het Kanaalstraat 61 in Roden en op internet bereikbaar via alidassmulpaleis.nl.

Zoeken

Onze officiële partners