365 dagen per jaar geopend. Anno 1970. Uitsluitend verse frites van eigen voorbak. Dat is het succesvolle recept van Wip-In in Callantsoog, het bedrijf van Iris en Jorgen Ruhl. Wip-In vraagt retorisch op zijn fraaie website: "Wist u dat onze aardappelen in slechts één uur worden verwerkt van verse aardappel tot vers gesneden frites om vervolgens heerlijk afgebakken in een puntzak te belanden?"

In de rubriek Daarom ProFri geeft ondernemer Jorgen Ruhl aan wat hij verwacht van zijn lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders.

Actieve opstelling

"Het is gewoon tijd om op te staan. Er was de laatste jaren weinig activiteit in friturend Nederland. Er mag best weer eens iets gebeuren."

Signaal geven

"Door middel van een vakorganisatie kun je signalen naar buiten geven. Zoiets als de Week de Friet kan een mooi voorbeeld zijn."

Beeldvorming

"Het zou een goede zaak zijn ook te reageren in de richting van de media om de beeldvorming te keren. Als ze het hebben over overgewicht, verschijnen er altijd direct hamburgers en friet in beeld."

Imago

"Het imago van friturend Nederland laat te wensen over. Daar moet iets aan gedaan worden. Overigens moet ik erbij zeggen dat ik in mijn bedrijf van dat negatieve imago nooit iets merk. Mensen komen om lekker te genieten."

Onderscheiden

"ProFri kan een manier zijn om je als bedrijf te onderscheiden. Kijk wat de Keurslagers samen bereikt hebben. Op het LCD-scherm in mijn zaak komt het logo van ProFri prominent voorbij."

Vindbaarheid

"Ik kan mij voorstellen dat ProFri een app ontwikkelt voor mobiele telefoons en tablets. Zodat alle consumenten, waar ze zich ook bevinden, snel kan zien welke bedrijven lid zijn van ProFri."

Vakmanschap

"Steeds meer bedrijven gaan weer zelf friet maken. Ik zie dat om me heen. Natuurlijk juich ik dat toe. Om me heen zie ik dat hier en daar aan het vakmanschap nog best wat te verbeteren valt."


Wip-In is te vinden aan het Dorpsplein 5 in Callantsoog en op internet bereikbaar via wip-in.com.

Zoeken

Onze officiële partners