Vincent Even begon 26 jaar geleden in het vak met een frietwagen. Tegenwoordig is hij de trotse uitbater van Snackbar Eethuis De Stoven in Zutphen. Bijzonderheid: bij De Stoven kun je friet bestellen in twee snijmaten, 8 millimeter en 12 millimeter. Bovendien wordt de friet afgebakken in rundvet zonder enige kunstmatige bewerkingen of toevoegingen. Omdat het lekkerder is en, aldus Vincent Even, misschien nog wel beter voor lijf en leden ook.

In de rubriek Daarom ProFri geeft ondernemer Vincent Even aan waarom hij zich aansloot bij de Vereniging Professionele Frituurders.

Onbevooroordeeld

"Ik vind het belangrijk dat er een club is die helemaal alleen voor onze sector opkomt. Een organisatie die het onbevooroordeeld opneemt voor onze bedrijven."

Onafhankelijk

"ProFri moet een onafhankelijke organisatie zijn en blijven. De promotie van Verantwoord Frituren door Koninklijke Horeca Nederland heeft me bijzonder gestoord. Dat soort zaken hoort een keuze van de ondernemer zelf te zijn."

Positieve uitstraling

"Ik hoop van harte dat ProFri erin slaagt onze branche een positieve uitstraling te geven richting de media. Het wordt namelijk hoog tijd dat de media een ander standpunt kiezen dan nu en dat de negatieve beeldvorming gekeerd wordt."

Nek uitsteken

"ProFri moet vooral zijn nek uitsteken voor de branche. Zodat er echt iets gedaan wordt voor onze sector."

Week van de Friet

"Het lijkt dankzij ProFri eindelijk zover dat er een Week van de Friet komt. Een uitstekende zaak. Landen om ons heen hebben zo'n campagne niet voor niets al jaren."


De Stoven is te vinden aan De Stoven 1A in Zutphen en op internet bereikbaar via snackbardestoven.nl.

Zoeken

Onze officiële partners