Eind 2014 organiseerden Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida's Smulpaleis in Roden in hun bedrijven 'De Week van de Biologische Snack'. Een aantal collega's in de regio sloten zich meteen aan. De initiatiefnemers konden terugkijken op een geslaagde promotieweek. Eind 2015 vonden Agema en Willems het de hoogste tijd om hun blikken weer vooruit te richten en kondigden ze in de vakbladen de tweede editie aan, maar het was nog niet duidelijk hoe de organisatie ervan verder op touw gezet zou gaan worden.

Logo Biologische Snackweek 2016

Frans van Rooij van ProFri schoot hen ter hulp bij de organisatie van de tweede editie van de Biologische Snackweek van 22 t/m 28 februari 2016. Het onder de aandacht brengen van biologische snacks onder de leden en vooral het positioneren ervan richting de consument past helemaal binnen de doelstelling van de vakvereniging en de activiteiten van het Nederlands Frituurcentrum.

Het organiseren van de landelijke editie van de Biologische Snackweek leerde meteen dat het thema 'biologische snacks' te smal en te beperkt is om binnen de hele sector naar voren te schuiven. Ook andere producten zijn inmiddels voorhanden, zoals biologische mayonaise of snacks waarin vlees is verwerkt met het Beter Leven keurmerk. De initiatiefnemers zien samen met ProFri de Biologische Snackweek dan ook als een verdere opmaat voor de Week van de Duurzame Cafetaria. Een dergelijke week staat voor 2017 in de planning.

Lees verder op De Duurzame Cafetaria

Zoeken