Logo Aviko w400

In 1962 is Aviko opgericht in een oude zuivelfabriek in Hoog-Keppel door enkele aardappelboeren. Ze zijn daar gestart met de productie van voorgebakken frites, omdat ze hiermee waarde wilden toevoegen aan de aardappelen die ze zelf verbouwden. Tot de dag van vandaag is dat nog steeds de missie van Aviko: "Creating value from potatoes".

In het eerste jaar in Hoog-Keppel heeft de fabriek ongeveer 360 ton aardappelen verwerkt. In 1975 betrok Aviko een leegstaand pand in Steenderen en nog steeds is de hoofdvestiging van de Aviko-groep in Steenderen gevestigd. Maar in de naam AVIKO = "Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken" zullen de wortels altijd zichtbaar zijn.

Aviko vandaag de dag

Sinds 2002 is Aviko 100% onderdeel van Royal Cosun. Aviko is het tweede grootste aardappelverwerkende bedrijf in Europa en het vierde wereldwijd. Verder is Aviko de grootste producent van gekoelde frites ter wereld. Momenteel werken er zo'n 1.600 mensen bij Aviko en verwerken onze productiebedrijven samen zo'n 1,7 miljoen ton aardappelen per jaar. Inmiddels telt de Aviko-groep ca. 20 dochterondernemingen verspreid over de wereld.

 

ProFri ledenvoordeel

Aviko is vanaf 2013 officieel partner van ProFri. Leden van ProFri hebben bij Aviko een streepje voor. Neem vrijblijvend contact met ze op. Aviko laat je graag kennismaken met hun producten.

 

Ben je geïnteresseerd in de producten van Aviko?

Vul onderstaand formulier in. Vervolgens neemt een medewerker van Aviko zo snel mogelijk contact met je op.

Deel je mening met je collega's door ons te laten weten hoe het contact is verlopen en wat je van de producten van Aviko vindt.

 1. Bedrijfsnaam:*
  Vul je bedrijfsnaam in
 2. Voornaam:*
  Vul je voornaam in
 3. Tussenvoegsel(s):
  Vul je tussenvoegsels in
 4. Achternaam:*
  Vul je achternaam in
 5. E-mailadres:*
  Vul je e-mailadres in
 6. Mobiele telefoon:
  Voor een correct telefoonnummer in
  (bijv. 06-12345678)
 7. Vaste telefoon:
  Voor een correct telefoonnummer in
  (bijv. 040-1234567)
 8. Neem contact met mij op via: (meerdere opties mogelijk)
 9. Ongeldige invoer

 10. Ongeldige invoer
 11. Ongeldige invoer
 12. Toelichting, vraag en/of opmerking:
 13. Ongeldige invoer
 14. Voer de code in*
  Voer de code in
    Nieuwe codeVoer de juiste code in