ProFri’s online opleidingen voor de branche, de zogenaamde e-learnings, zijn nu voor leden van de vakvereniging helemaal gratis. Dankzij steun van ProFri’s personele partners Connexie en Fooks kunnen de leden voortaan helemaal kosteloos zichzelf en hun medewerkers scholen via de online tools.

In opdracht van ProFri ontwikkelde het Nederlands Frituurcentrum jaren geleden al het digitaal leer- en ontwikkelplatform Werkenaankennisenvakmanschap.nl. Op dit platform zijn online trainingen te vinden als vakantie- en weekendmedewerker, basiskennis softijs en milkshakes, basiskennis voedselallergenen, basiskennis voedselhygiëne voor medewerkers, aankomend medewerkers fastservice en voedselhygiëne voor leidinggevenden. Voorheen kostten de eenvoudig te gebruiken modules 35 euro en de uitgebreidere trainingen 70 euro. Leden van ProFri kunnen ze nu dus helemaal gratis benutten.

Opleiden is verplicht

Overigens is het opleiden van medewerkers geen vrijblijvendheid. Werknemers zijn verplicht scholing aan te bieden die nodig is om werkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren. Sinds 2022 geldt verder voor de werkgever de verplichting de kosten te betalen. Dit geldt ook voor alle eventuele bijkomende kosten, zoals studiemateriaal, reiskosten en examengelden. Bovendien wordt ‘noodzakelijke scholing’ beschouwd als arbeidstijd voor medewerkers.

"Krachtiger bedrijf"

Mede dankzij Fooks en Connexie helpen we leden van ProFri dus om kosteloos aan deze wettelijke verplichting te kunnen voldoen. En vergeet niet: opleidingen dragen bij aan de kracht van jouw bedrijf. Goed opgeleide mensen versterken jouw frituurzaak.

Lidmaatschapsnummer = kortingscode

Het lidmaatschapsnummer staat vermeld op de factuur van de contributie, maar kan ook worden opgevraagd bij het secretariaat van de vakvereniging (info@profri.nl).

Jouw lidmaatschapsnummer zet het winkelmandje op nul. In verband met het vastleggen van persoonsgegevens en privacyregels wordt geadviseerd om jouw medewerkers zichzelf te laten inschrijven. Direct na de bestelling kan met de module worden begonnen. Wanneer de cursus volledig is afgerond ontvangt de deelnemer digitaal een bewijs van deelname.

Hier vind je het online leer- en ontwikkelplatform Werkenaankennisenvakmanschap.nl.