);

“Gelukkig gebeurt er veel moois in de frituur?” ProFri-directeur Ubel Zuiderveld kwam uitgebreid aan het woord in vakblad Horeca Magazine. Zuiderveld gaat in op de uitdagingen voor de branche. Maar hij benoemt ook de mooie kanten van het frituurvak.

1. Is ons frietje met frikandel in gevaar?
Zuiderveld: “Natuurlijk niet. De kernproducten uit de frituur leven als nooit tevoren. Maar veel cafetaria’s hebben wel een veel gevarieerder aanbod gekregen. Ze spelen toenemend in op alle eetmomenten, maar ook op koffiemomenten.”

2. U zit met ProFri in het defensief?
Zuiderveld: “Dat gevoel heb je soms wel. Zeker als overheden onze bedrijven ook nog eens expliciet aanwijzen als veroorzakers van obesitas. Dat is, maar dit bedoel ik dus ironisch, wel een hele prestatie trouwens. Want de frituurbranche verkoopt nog geen half procent van alle kilocalorieën.”

3. Wat stemt u vrolijk?
Zuiderveld: “Er gebeuren gelukkig nog steeds mooie dingen in onze branche. Zo zijn er jonge instromers die een ambachtelijke frietzaak starten, franchiser worden bij een formule óf hun ouders opvolgen in de zaak. Ik word blij als ik lees dat een dochter van 20 jaar uit een cafetariafamilie haar eigen zaak opent.”

Lees het hele verhaal in Horeca Magazine

https://www.horecamagazine.nl/algemeen/algemeen/20003/gelukkig-gebeurt-er-veel-moois-in-de-frituur#