);

Friet- en frituurspeciaalzaken trekken regelmatig de aandacht in de media. Soms is er teveel nieuws over jouw collega’s om het allemaal bij te benen. Daarom selecteren wij op gezette tijden enkele ProFri-ledenbedrijven die recent in de actualiteit kwamen.

1. Aafke, Tom en softijs

De Leeuwarder Courant schreef een mooi verhaal over Tom’s Cafetaria in Leeuwarden. Vorig jaar overleed naamgever Tom Bieleveld. Echtgenote Aafke zet het bedrijf ondanks dit verlies dapper voort. Tom’s portret hangt prominent bij de softijsmachine. Aafke zegt in de krant: “Zijn favoriete plek. Als de machine schoon was, zag je zijn ogen twinkelen. Hij was gek op softijs.”

2. Manneken Pis naar Den Haag

Manneken Pis slaat zijn vleugels uit. Afgelopen zomer opende de ambachtelijke frietzaak van Albert van Beek een vestiging in Den Haag. De nieuwe locatie aan de Spuistraat is de negende Manneken Pis, dat verder present is in thuisstad Utrecht, Amsterdam en het grote winkelcentrum bij Leidschendam. Manneken Pis viert in 2026 zijn 35-jarige bestaan.

3. Luuk Vos en Vos Snacks

Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum is trouw ProFri-lid. Het bedrijf van Henk Vos kreeg in 2016 als eerste ProFri’s keurmerk Met Goud Bekroond. Voor onder meer twee kroketten uit eigen keuken. Met de authentieke familiereceptuur als vertrekpunt startte zoon Luuk een eigen snackmerk. Onder de naam Vos Snacks. ‘Vos’ staat in dit geval voor ‘Very Original Snacks’.