Friet- en frituurspeciaalzaken trekken de aandacht in de pers. Ja, er komt volop nieuws over jouw collega’s voorbij. Een selectie van vijf ProFri-leden die onlangs in de media kwamen.
- Van Gurp Deventer bij RTV Oost
De cafetaria’s van Paul en Karin van Gurp in Deventer kwamen uitgebreid aan bod bij regionale omroep RTV Oost. Het programma FamilieZaken toonde een openhartig portret van het familiebedrijf van Paul, Karin en hun zoons Mark en Kevin. Paul van Gurp is voormalig ProFri-bestuurslid.
- Frietkruiden in Haaksbergen
Dagblad Tubantia besteedde uitgebreid aandacht aan het eigen kruidenmelange van eetsalon Menzing in Haaksbergen. Dennis Menzing vertelt dat ze bedoeld waren voor gebakken aardappels, maar steeds breder werden gebruikt. Nu zijn Menzings Frietkruiden in potjes zelfs bij een supermarkt verkrijgbaar.
- De Toren Castricum bij SBS6
De appeltaartkroket van De Toren in Castricum is live geproefd tijdens SBS6-televisieprogramma Nieuws van de Dag. Snackspert Eke Bosman liet zich de kroket bij SBS6 goed smaken. In 2020 kreeg de appeltaartkroket van Ronald Meijers ProFri’s keurmerk Met Goud Bekroond.
- BB Kitchen snelste groeier
De Nationale Franchisegids riep ProFri-lid Big Bread Kitchen uit tot de snelst gegroeide franchiseformule van de horeca in 2024. BB Kitchen kreeg er vorig jaar zes zaken bij. Dit jaar kreeg Joyce den Hartog van BBK Lienden bovendien een nominatie voor de titel Franchisenemer van het Jaar.
- Rinus zwaait af in Zwijndrecht
Rinus van Lonkhuizen (69) en Henk de Bruin (73) zwaaien af. Hun cafetaria De Brug in Zwijndrecht is overgenomen door ondernemer Yin Zhou. In 21 jaar tijd verkocht ProFri-lid De Brug omgerekend circa 2,5 miljoen porties friet. De lokale media besteedden royaal aandacht aan het vertrek van Rinus en Henk.