Veldhoven, 14 juni 2017

ProFri en Frituurcentrum: deelname is voor iedereen gratis

Voor de vierde keer in successie vieren de professionele frituurders van Nederland samen met de consument de geneugten van friet. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum roepen de 5700 cafetaria's, snackbars en frituren in het land op nú te beginnen met de voorbereidingen van de Week van de Friet 2017. "Die is pas begin oktober, maar je moet nu al de ingrediënten verzinnen voor een leuk frietfeestje in jouw zaak," zegt de organisatie.

Friet is een feest. Van een frietje geniet je. Om onze Nationale Friet Trots uit te dragen, wordt hij van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober weer gehouden: de Nationale Week van de Friet. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum voorzien de branche van deelnamestickers en posters. De rest moet de ondernemer zelf doen, namelijk een frietfestijn bouwen in en rond zijn eigen bedrijf. Een informatieve website is hen daarbij behulpzaam. Deelname is vanaf deze editie helemaal gratis.

Deelnamesticker
Uit onderzoek blijkt steeds weer dat collectieve campagnes pas echt goed werken als ze tijdig onder de aandacht van de consument worden gebracht. Via de zomereditie van het vakblad Frituurwereld verspreidt de campagneorganisatie daarom nu al informatie en de deelnamestickers om de klanten te attenderen op de komende Week van de Friet. De organisatie stelt: "Ondernemers die hun vak serieus nemen, gaan nu al aan de slag om leuke activiteiten te bedenken. En vergeet niet de lokale pers in te schakelen als het eenmaal zover is."

Aanmelden
Deelname aan de collectieve campagne Week van de Friet 2017 is compleet kosteloos. Maar als je wilt profiteren van de voordelen (zoals de vindbaarheid op de landelijke website en aanbiedingen van sponsors), moet je je wel aanmelden. Vanaf nu kunnen frituurondernemers zich inschrijven als deelnemer. Kijk op www.weekvandefriet.nl/bedrijven.