Veldhoven | 20 maart 2017

GOUD VOOR SNACKPOINT ZÖSTERE IN SUSTEREN

Alle drie de specialiteiten die Roger Gielen van Snackpoint Zöstere in Susteren ter keuring had aangeboden kregen vandaag de oorkondes "Met goud bekroond". De slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren voor het frituurambacht.

Snackpoint Zöstere maakt diverse producten zelf of laat deze op basis van eigen receptuur elders bereiden. De eerste drie producten die Gielen met een 'gouden gevolg' liet keuren waren:

Duitse gehaktbal
Passage uit het juryverslag: "Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. Het gehakt is gemaakt van 100% varkensvlees dat goed op smaak is gebracht en gemengd met een gesnipperd uitje. Geen overheersende kruiden, waardoor je het heerlijke gehakt blijft proeven. Een bal met een eigen identiteit, mooi van structuur en lekker ouderwets gebraden. Een bal die het omrijden waard is."

Half haantje
Passage uit het juryverslag: "De grill staat buiten strategisch opgesteld. Bij aankomst ontkom je dan ook niet aan de heerlijke geuren van dit haantje. Vooraf worden de haantjes gevuld met gesneden ui dat gemengd is met speciale kruiden en specerijen. Een zorgvuldige bereiding zorgt dat de malsheid wordt behouden. Dit haantje is om je vingers erbij af te likken. In een woord: Verrukkelijk!"

Huisgemaakte Sjaslik
Passage uit het juryverslag: "De professionele bereiding van deze huisgemaakte sjaslik zorgt ervoor dat de mooie stukken varkenshaas nog een beetje rosé zijn en dus lekker mals blijft. Door het frituren komen de smaken van de verse paprika, ui en de plakken spek helemaal tot hun recht. Met de kruiding achteraf is het samen met de zorgvuldig uitgekozen zigeunersaus van Elite alleen maar genieten!".

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint Zöstere oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kunnen klanten doorsurfen naar een website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt het Nederlands Frituurcentrum samen met vakvereniging ProFri met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten van professionele frituurbedrijven in Nederland terugvinden.

 

Elk professioneel frituurbedrijf kan door het Nederlands Frituurcentrum maximaal 3 producten jaarlijks laten keuren. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

Kijk voor alle voorwaarden en bijzonderheden op:
http://www.frituurcentrum.nl/activiteiten/productkeuringen

Wilt u meer informatie over dit bericht? Neem dan contact op met Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum, 040-7200900