Veldhoven, 26 september 2019

Maandag 30 september aanstaande vieren de circa 5700 Nederlandse frituurspeciaalzaken het 150-jarig bestaan van hun branche. Het is namelijk precies anderhalve eeuw geleden dat in ons land de eerste frietverkoper zijn lekkernij aan de man bracht in Breda. Mede ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt de eerste Sterrengids met frituurspeciaalzaken in Nederland; de Nationale Smulgids.

Miljarden porties sinds 1868 | Tijdens het speciale Frituurwereld Event bij Van der Valk Houten vertelt Ubel Zuiderveld, foodservicewatcher en frietdeskundige, hoeveel miljarden porties friet er sinds 1868/1869 zijn verkocht in Nederland.

Wetenschapper over friet | Emeritus hoogleraar Voedingswetenschappen Tiny van Boekel doet smaakvol uit de doeken waarom friet zo lekker is.

Smulgids en Smulscore | Als sluitstuk van de viering van 150 jaar friet in Nederland, wordt de eerste editie van de Nationale Smulgids gepresenteerd, tegelijk met de aftrap van de online tool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen.

Ja, friet is hipper dan ooit.

  • Friet is streetfood en streetfood = hip.
  • Friet verovert Azië en Asian food = hip.
  • Friet is vegan *) en vegan = hip.
  • Friet met toppings is een trend en de topping = hip.

*) indien gebakken in plantaardige oliën

 


Meer weten of het event bijwonen? Contact: Frans van Rooij, Nederlands Frituurcentrum in Veldhoven, 040-7200900. 

Zoeken