Veldhoven, 30 mei 2020

Het nieuwe landelijke model van de noodverordening geeft ruimte aan horecabedrijven met meerdere zelfstandige functies onder één dak. Elke zelfstandige horecaruimte mag volgens het landelijk model vanaf 1 juni gebruikt worden om 30 gasten te ontvangen mits voldaan wordt aan alle geldende coronaregels, zoals de 1,5 meter maatregel.

'Afgelopen weken zijn we samen met de twee verenigingen met wie we samenwerken er druk mee geweest, maar de kogel is door de kerk', aldus Frans van Rooij, woordvoerder namens de drie samenwerkende brancheorganisaties VCHO, NHG en ProFri. 'Het is nu aan de 25 veilgheidsregio's om dit in hun noodverordeningen over te nemen en is het aan de ondernemers om hier de komende weken op een verantwoorde manier mee om te gaan. De leus van de overheid is niet voor niets; samen krijgen we corona onder controle.'

Voorbehoud
Van Rooij: 'We adviseren ondernemers om maandag niet te hard van stapel te lopen en de richtlijnen die in het protocol staan strikt in acht te nemen. Stem het ingebruiknemen van extra ruimtes eerst af met je gemeente, zodat problemen worden voorkomen. De inhoud van de nieuwe noodverordeningen is nog niet bij iedereen bekend. Net zoals op de bewuste zondag in maart. Gelukkig nu omgekeerd, van sluiting naar opening.'

Link naar landelijk model noodverordening d.d. 28 mei 2020
Lees specifiek artikel 2.1d lid 3

Veilig uit in de horeca
VCHO, NHG EN ProFri wensen iedereen veel succes met de voorbereidingen voor de openstelling komende maandag en wensen alle gasten een veilig uitgaan in de horeca. Fijn dat het weer kan.

Om het veilig uitgaan in de horeca in goede banen te leiden lanceerden de drie samenwerkende brancheverenigingen deze week een chatbot, ook wel 'babbel-robot' genoemd. Deze online tool is die door iedereen gratis te gebruiken en kan worden Ingezet bij de uitvoering van de gezondheidscheck bij reservering en bij de ingang van het restaurant en eventueel voor het terras.

Aan de chatbot gerelateerde website Veiliguitindehoreca.nl wordt dit weekend nog hard gewerkt, maar kan al bezocht worden door ondernemers. Ook gasten kunnen op de site informatie vinden over de coronamaatregelen die voor de horeca van toepassing zijn.