Veldhoven | 10 maart 2014

Professionele frituurder krijgt exclusiviteit voor de Brander Mayonaise

David Muntjewerff neemt exclusiviteitszegel ProFri in ontvangst

Oliehoorn heeft voor haar onlangs geintroduceerde saus, de Brander Mayonaise, het 100% Exclusiviteitszegel van de Vereniging Professionele Frituurders aangevraagd en verkregen. Vandaag werd het zegel door Hans Hus, voorzitter van de vakvereniging (links op de foto), uitgereikt aan David Muntjewerff, commercieel manager van de bekende fabrikant van sauzen, olien en vetten.

Een product dat het 100% Exclusiviteitszegel draagt van vakvereniging ProFri, onderscheidt zich primair door hoge kwaliteit en is uitsluitend via de professionele frituurder of andere bedrijven binnen de horeca, catering en fastservice, voor de consument verkrijgbaar. Afspraken over deze exclusiviteit worden bezegeld in een overeenkomst tussen ProFri en de betreffende fabrikant die voor een of meerdere van haar producten voor dit zegel in aanmerking komt.

De Brander Mayonaise is het 3e product dat dit zegel mag dragen. De Souflesse en Max Patat gingen de nieuwe saus van Oliehoorn voor. De vakvereniging, die het zegel afgelopen najaar introduceerde, is met meerdere fabrikanten in gesprek die voor een of meerdere van hun producten het zegel hebben aangevraagd.

Waarom dit zegel van ProFri

Het 100% Exclusiviteitszegel van ProFri is bedoeld om de uitstroom van kwaliteitsproducten, vaak groot gemaakt door de professionele frituurder, richting de retail een halt toe te roepen. Het zegel is nadrukkelijk ook bedoeld voor producten die nu nog minder bekend zijn, maar hard op weg zijn om dit te worden. De vakvereniging wil deze parels exclusief behouden voor de sector en innovatie bevorderen.

Onderscheiden met vakkennis, vakmanschap en exclusiviteit

Vakkennis en vakmanschap en het zichtbaar maken ervan richting de consument, staan bij de vakvereniging in een hoog vaandel. De branche is gebaat bij kwaliteitsproducten die niet op elke hoek van de straat en in de supermarkt te koop zijn. Met deze producten kan de frituurder zich positief onderscheiden. Een professionele bereiding waarborgt bovendien dat de smaak van producten, die met zorg en aandacht ontwikkeld en geproduceerd zijn, volledig tot hun recht komen.