Veldhoven | 5 maart 2014

Naast de factuur voor de contributie heeft een deel van de leden eind januari ook een factuur voor de Buma -en Sena rechten via de vakvereniging ontvangen. En indien van toepassing ook voor Videma. De meesten leden hebben inmiddels zoals verzocht de rekening tijdig voldaan. Hierdoor kan ProFri de afspraken met de 3 genoemde organisaties nakomen, zodat voor de betreffende leden aanspraak gemaakt kan worden op de extra verenigingskorting. Helaas hebben een aantal leden deze rekening nog niet voldaan. De herinneringen - tevens de laatste oproep - worden komende week naar de betreffende leden verzonden. Indien niet tijdig wordt voldaan vervalt voor hen het recht op de extra verenigingskorting. Het gaat hierbij om een extra voordeel van gemiddeld € 150 per lid.

DUBBELE FACTURATIE

Het secrtariaat van ProFri heeft de afgelopen dagen veel reacties gekregen over de facturatie van de hierboven genoemde rechten van Buma en Sena. Een groot aantal leden blijkt de afgelopen weken ook rechtstreeks een factuur te hebben ontvangen van Buma en Sena. Dus naast de factuur van ProFri. Het is niet uitgesloten dat deze dubbele facturatie ook bij de leden heeft plaatsgevonden die de extra kortingsregeling via KHN hebben laten verlopen.

Het is nog niet duidelijk wat er verkeerd is gegaan. Het veroorzaakt in elk geval een hoop onduidelijkheid bij de leden en extra werk op het secretariaat. De facturen van Buma-Sena blijken in veel gevallen ook nog eens lager te zijn, wat de factuur van ProFri onterecht in een verkeerd daglicht plaatst. Het gaat hier echter om een deelfacturatie van alleen Buma -of alleen Sena rechten. De factuur van ProFri betreft een totaal factuur waar naast de standaard korting ook de extra verenigingskorting in is verwerkt. Leden zijn vanwege die extra verenigingskorting via ProFri gegarandeerd voordeliger uit dan via de rechtstreekse facturatie.

>>> Klik hier voor een totaaloverzicht van de tarieven voor 2014 <<<

Indien ook jij rechtstreeks een factuur hebt ontvangen van Buma en/of Sena, en je hebt ook van ProFri of van KHN een factuur ontvangen, mail dan een scan van de factuur van Buma en/of Sena, en indien van toepassing ook die van KHN, naar mail@profri.nl . Je mag deze ook faxen naar het nummer 040 - 254 92 25. Het secretariaat van ProFri zorgt dan dat het wordt opgelost. Betaal in elk geval niet de factuur die je rechtstreeks van Buma en/of Sena ontvangt, maar betaal wel – indien je dit nog niet hebt gedaan – de ontvangen factuur van ProFri.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, dan horen we dat graag. Uiteraard ook als we op een andere wijze jou als vakvereniging je van dienst kunnen zijn.