Tilburg- Veldhoven | 18 maart 2015

Marketing directeur Marcel Joosten ondertekent de verklaring dat het merk De Bourgondiër, exclusief blijft voor het professionele kanaal. Hiermee weten ondernemers in de klassieke horeca, catering en fastservice zeker dat ze zich met De Bourgondiër kunnen blijven onderscheiden ten opzichte van het retailkanaal. Ter bekroning van de beloofde exclusiviteit ontvangt Van Geloven voor De Bourgondiër het zegel "100% Exclusiviteit" van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Marcel Joosten en Frans van Rooij ondertekenen 100% Exclusiviteit ProFri - Bourgondiër (Van Geloven)


De noodzaak van exclusieve producten

Veel ondernemers in het out-of-home kanaal zoeken naar kwalitatief hoogwaardige snacks die niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt om zich daarmee te kunnen onderscheiden. Oftewel: bijzondere en lekkere producten waarvoor consumenten speciaal terugkomen.

Marcel Joosten, van Van Geloven, ziet ook de noodzaak van het exclusief houden van producten. Ondernemers moeten de zekerheid hebben dat iets wat exclusief voor hen is, dat ook blijft. Daarom tekende Joosten een verklaring bij de vakvereniging ProFri dat het merk De Bourgondiër exclusief voorbehouden blijft voor het out-of-home kanaal, waar ook de professionele frituurder toe behoort. Een prettige zekerheid voor de vele ondernemers die zich met De Bourgondiër onderscheiden van het kroketten- en bitterballen aanbod in de supermarkt.


Veel ondernemers kozen al voor De Bourgondiër

Sinds de introductie van De Bourgondiër in 2008 heeft menig professionele frituurder, naast de standaard kroket de exclusieve kroket van Van Geloven opgenomen in het assortiment. "Het is echt een keuze," stelt Marcel Joosten. "Een keuze om gasten aan te trekken met exclusieve kwaliteitsproducten. Dat heeft duidelijk toegevoegde waarde. Zo horen we steeds weer van onze klanten dat mensen niet alleen speciaal komen voor de lekkere friet, maar ook voor De Bourgondiër. Ze vragen ernaar en raden 'm aan bij vrienden en familie. Het laat zien dat onderscheiden echt de weg is naar een succesvolle frituursector."

Om aan de vraag van ondernemers te voldoen, die niet kunnen frituren (bv. in het 'on the go', catering en leisure kanaal), maar hun gasten wel willen voorzien van een heerlijke krokante kroket of bitterbal, is er nu ook een speciale oven variant van de Bourgondiër beschikbaar. Met dezelfde krokante korst en lekkere smeuïge ragout als de gewone Bourgondiër. "Hiermee verbreden we de beschikbaarheid van de Bourgondiër, maar wel enkel binnen Foodservice", aldus Marcel Joosten


Waar staat De Bourgondiër voor?

In het zuiden van het land is het leven goed. De mensen genieten er volop van smaakvol eten, heerlijk drinken en goed gezelschap. In het zuiden vinden de luxe rundvleeskroketten en bitterballen van Kroketterij De Bourgondiër hun oorsprong. In de Kroketterij bereiden ze bij Van Geloven de kroketten volgens traditioneel recept, op ambachtelijke wijze. De kroketten hebben een krokante korst en een vulling van smeuïge ragout met overheerlijk draadjesrundvlees. Een smaakbeleving waar heel Nederland van mag genieten!


Gegarandeerd door ProFri

Een product dat het 100% Exclusiviteitszegel draagt van vakvereniging ProFri, onderscheidt zich primair door hoge kwaliteit en is uitsluitend via de professionele frituurder of andere bedrijven binnen de klassieke horeca, catering en fastservice, voor de consument verkrijgbaar. Afspraken over deze exclusiviteit worden bezegeld in een overeenkomst tussen ProFri en de betreffende fabrikant die voor een of meerdere van haar producten voor dit zegel in aanmerking komt. De vakvereniging bezegelde al eerder 11 andere kwaliteitsproducten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Vereniging Professionele Frituurders, Frans van Rooij (040-7200900) of met Marcel Joosten van Van Geloven, producent van De Bourgondiër (013-4640680).
Een overzicht van de door ProFri bezegelde producten kunt u vinden op de website van ProFri; Bezegelde Producten