Veldhoven | 7 juli 2015

Als het gaat om vakmanschap en het bereiden van de lekkerste producten, dan kruisen de wegen van Oma Bobs en ProFri. De producten worden bij Oma Bobs met de groots mogelijke zorg ontwikkeld en gemaakt met de beste verse ingrediënten. Een professionele bereiding zorgt vervolgens voor het beste resultaat.

Met het partnerschap onderschrijven zij de doelstelling van de vakvereniging en dragen zij hun participatie uit naar hun klanten, de professionele frituurders. Door de vereniging ook financieel te ondersteunen kunnen activiteiten worden geïnitieerd en werken partijen samen aan een positief imago van de sector. Ruim 40 partners gingen Oma Bobs al voor.

Verbetering imago professioneel friturend Nederland

Centraal in de doelstellingen en taken van de Vereniging Professionele Frituurders, kortweg ProFri, staat het verbeteren van het imago van professioneel friturend Nederland; dit door het uitdragen van de kernkwaliteiten deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Bij de leden van ProFri komen al deze kwaliteiten samen, op basis waarvan zij individueel via het Nederlands Frituurcentrum het Goed Gefrituurd Keurmerk kunnen aanvragen.

Dit keurmerk is een initiatief van ProFri, die bij de oprichting in 2012 de introductie hiervan al had aangekondigd. Sinds dit voorjaar verschijnt het Goed Gefrituurd Keurmerk aan steeds meer gevels van professioneel friturend Nederland. Professionele frituurders sluiten met dit keurmerk als het ware een contract met hun klant waarin de genoemde begrippen zijn samengevoegd tot de pijlers Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid.

De realisatie van deze doelstellingen en de uitvoering van de daaraan gekoppelde activiteiten wordt gestimuleerd door ProFri, maar het blijft primair een kerntaak van elke individuele professionele frituurder! De vakvereniging zorgt voor samenwerking met de producenten, leveranciers en dienstverleners. Partijen die bereid zijn verder te kijken dan alleen het belang van hun eigen organisatie.

Belang goede bereiding snacks

Oma Bobs is zelf een actief promotor van het belang van een goede bereiding van snacks door de horeca. Medewerkers van Oma Bobs geven regelmatig workshops aan klanten waarin dit onderwerp veel aandacht krijgt. Oma Bobs Snacks is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van formaat dat een breed assortiment ambachtelijke snacks van topkwaliteit levert. De inspiratie voor deze ambachtelijke producten vindt de oprichter Jurgen Ottenhoff sinds jaar en dag bij zijn oma, Oma Bob. Jurgen keek als jongentje altijd graag toe hoe zij met liefde bijna iedere zondag haar beroemde garnalencroquetten maakte en ze vervolgens voorschotelde aan haar familie.

Oma Bobs levert exclusief aan de horeca: van sterrenrestaurant tot buurtcafé. Ook professionele frituurbedrijven nemen steeds vaker de overheerlijke croquetten van Oma Bobs op in hun assortiment. Een partnerschap kon dan ook niet uitblijven.