De Mooiste Snackvitrine van Nederland 2015

Veldhoven | 2 september 2015

Welke cafetaria heeft de mooiste snackvitrine van Nederland? Binnenkort weten we het! De Vereniging Professionele Frituurders is de afgelopen maanden op zoek geweest naar het bedrijf dat haar snacks en andere lekkernijen het meest verleidelijk voor de consument presenteert.

Consumenten verleiden
"Vakmanschap bij cafetaria's, snackbars en andere frituurbedrijven komt onder meer tot uiting door de manier van presenteren van de producten", aldus Frans van Rooij. "Het moet zo zijn dat je als consument er graag wilt komen. Niet alleen voor je frietje en kroket, maar dat je ook verleid wordt met andere lekkernijen. Bovendien laten ondernemers met een mooie presentatie van het assortiment zien dat zij kwaliteit in een hoog vaandel hebben staan."

Passie voor het frituurvak
Oorspronkelijk zou de jury 10 bedrijven selecteren om te bezoeken, maar gekozen is om voor de eerste editie van deze vakwedstrijd alle 18 bedrijven te bezoeken die zich hadden inschreven of waren aangemeld door derden. Ruim 2000 kilometers zijn door juryduo Van Rooij en Zuiderveld afgelegd en verraste de deelnemende bedrijven met een onaangekondigd bezoek. De productpresentatie zoals die op dat moment is aangetroffen, werd beoordeeld op aspecten als functionaliteit, creativiteit en hygiëne. Nadrukkelijk werd ook op de temperatuur van de vitrine en de producten gelet, welke niet overal in orde bleek te zijn. Maar je zag aan iedere vitrine, ook al was deze soms gehavend door de spits, dat er met passie het frituurvak werd beoefend.

De nominaties
De jury heeft de volgende bedrijven genomineerd voor de titel 'De Mooiste Snackvitrine van Nederland 2015':

  • Snackpoint Zösteren in Susteren
  • De Vergulden Erpel in Waalwijk
  • Smaaklokaal Hutten in Den Bosch
  • Grandtaria Friet van Piet in Groningen

Tijdens de algemene ledenvergadering van ProFri op maandag 21 september in Hardenberg zal Ubel Zuiderveld in gaan op de kunst van het verleiden naar aanleiding van de rondtocht langs de 18 vitrines. De vier genomineerde bedrijven ontvangen ieder een oorkonde. Hans Hus, de voorzitter van vakvereniging ProFri, maakt vervolgens het bedrijf bekend die als eerste de titel mag dragen: "De Mooiste Snackvitrine van Nederland".