Tijdens de Nationale Week van de Friet 250 kinderen in je zaak en dan ook met z'n allen frietjes maken! Hoe doe je dat? Jurgen en Nancy Egberts deden het en maakten het afgelopen jaar er een week lang een groot feestje van.

Jurgen & Nancy Egberts van Cafetaria Litjes in 's-Heerenberg over hun Week van de Friet:

Ruim 250 kinderen in je zaak Cafetaria LItjes s-HeerenbergWij hebben bij de eerste editie van de Nationale Week van de Friet de lagere scholen benadert of ze het leuk zouden vinden om met groep 8 friet te komen maken. Dat hebben we geweten! We hebben vorig jaar in totaal ruim 250 leerlingen ontvangen. En ruim 200 kg aardappels zijn er die week door gegaan! Ze zijn in 4 ochtenden geweest, telkens in 2 groepen en iedere groep was anderhalf uur bezig.

We begonnen met een introductie filmpje van aardappel tot friet. Daarna moesten de kinderen hun aardappels zelf schillen en snijden met een aardappelsnijder. De friet werd door hun zelf voor gebakken. Tijdens het afkoelen gingen we onder tussen in groepen het bedrijf rond en mochten ze "achter de schermen kijken". Daarna werd de friet afgebakken en mochten ze dit natuurlijk zelf opeten!!

Het was een zeer geslaagd gebeuren wat we voornemens zijn ieder jaar te herhalen tijdens de Week van de Friet!! De scholen zijn voor de aankomende editie weer uitgenodigd en ze waren direct weer enthousiast en wij natuurlijk ook!!

Allemaal succes met de voorbereidingen! Maar wacht niet te lang, want ook hiervoor geldt het spreekwoord: "Een goede voorbereiding is het halve werk."

Met vriendelijke groet,

Jurgen en Nancy Egberts

Cafetaria Litjes
Oude Doetinchemseweg 5
7041 DA 's-Heerenberg

info@cafetarialitjes.nl
www.cafetarialitjes.nl