Uitslag vakwedstrijd: De Mooiste Snackvitrine van Nederland 2015

Veldhoven | 21 september 2015

De Vereniging Professionele Frituurders is de afgelopen maanden op zoek geweest naar het bedrijf dat haar friet, snacks en andere lekkernijen het meest verleidelijk voor de consument presenteert. In de stad Groningen werd de jury verrast met een bijzondere vitrine in het theater van Marco Agema; Grandtaria Friet van Piet. De jury kwam hier tijdens de spits op een drukke warme zomerdag en trof er een snackvitrine barstensvol smaakverleidingen.

Nadat alle deelnemende bedrijven bezocht waren, was de jury het direct eens over de winnaar en wie op de tweede plaats zou eindigen. Dit was anders bij het bepalen van de derde plaats. Omdat de vakvereniging deze wedstrijd dit jaar voor de eerste keer organiseerde, besloot de jury om hiervan een gedeelde prijs te maken.

De bekendmaking van de winnaar vond vandaag plaats tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. De vier winnende bedrijven ontvingen ieder een oorkonde en een gegraveerde schaal die zij in hun vitrine kunnen plaatsen. Hans Hus, de voorzitter van vakvereniging ProFri, maakte vervolgens het bedrijf bekend die als eerste de titel mag dragen: "De Mooiste Snackvitrine van Nederland".

De volledige uitslag van ProFri's eerste vakwedstrijd:

1e Prijs:

Grandtaria Friet van Piet in Groningen

 

2e Prijs:

Cafetaria De Vergulden Èrpel in Waalwijk

 

Gedeelde 3e Prijs:

Snackpoint Zöstere in Susteren

Smaaklokaal Hutten in 's-Hertogenbosch