Tijdens de algemene ledenvergadering reikte voorzitter Hans Hus ProFri's eerste Prettetter –en Droeftoeter Awards uit.

Veldhoven | 21 september 2015

De Prettetter Award in de categorie Bekende Nederlanders ging naar Linda de Mol. Linda heeft haar nominatie en prijs te danken aan haar stevige uitlatingen over de doorgeschoten gezondheidsrage in het maart-nummer van haar populaire magazine LINDA. en door lekker genietend van een frietje op de cover te gaan staan. ProFri en friturend Nederland zijn haar dankbaar voor deze stellingname: Linda is de terechte winnares van de allereerste Prettetter-Award in de categorie Bekende Nederlanders.

Een tweede Prettetter Award ging naar Richard Huisman. Richard is werkzaam bij Swinkels Snackery & Backery, producent van de lekkerste kaassoufflé, de Souflesse. Richard heeft zijn nominatie en prijs te danken aan zijn onvoorwaardelijke steun aan ProFri, en aan zijn onaflatend enthousiasme en positieve kijk op en inzet voor professioneel friturend Nederland. ProFri is hem dankbaar voor deze inzet: Richard is de terechte winnaar van de allereerste Prettetter-Award in de categorie Stakeholders van ProFri.

Naast de twee Prettetter Awards werd er ook een Droeftoeter Award uitgereikt. De ging naar Paul Hovius, redacteur van de AD Friettest. Naast de vele lovende woorden van Paul in de 4e editie van de AD Friettest, ging hij naar mening van de jury bij veel commentaren weer vér over de grenzen van fatsoen heen. Kritisch beoordelen? Prima, dat houdt ons als professionele frituurders alert en scherp. Maar hardwerkende ondernemers, medewerkers en in sommige gevallen zelfs klanten ongenuanceerd afbranden of een trap nageven? Nee, dat kan niet de bedoeling zijn van de AD Friettest. ProFri en ruim 1300 respondenten (zie www.hetadgaattever.nl) vinden deze wijze van journalistiek bedrijven ongepast. Paul is de terechte winnaar van de allereerste Droeftoeter-Award.

Ondanks dat ze waren uitgenodigd waren Linda de Mol en Paul Hovius niet aanwezig. De awards zullen op een ander moment aan hen worden uitgereikt.

Voor meer informatie over deze awards of wil je iemand voordragen voor de volgende award-uitreiking, klik hier.