Veldhoven | 1 maart 2017

Werken aan kennis en vakmanschap. Met deze slogan biedt het Nederlands Frituurcentrum sinds december e-learningmodules aan voor iedereen die werkzaam is in een cafetaria, snackbar of ander professioneel frituurbedrijf. Het frituurcentrum voegde recent een nieuwe digitale lesmodule toe aan het eerste aanbod: Voedselhygiëne voor leidinggevenden. Leren via een digitaal platform heeft een groot voordeel: je kunt studeren in je eigen tijd, wanneer het jou schikt.

In samenwerking met het Fastservice Opleidingscentrum bood het Nederlands Frituurcentrum al twee modules aan: Basiskennis Voedselallergenen én Basiskennis Voedselhygiëne voor medewerkers. De nieuwe module is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en leidinggevenden in de frituurbranche. Met deze nieuwe e-learningmodule leer je vlot hoe je als eindverantwoordelijke de voedselveiligheid in jouw bedrijf kunt waarborgen, waar jij als leidinggevende verantwoordelijk voor bent en hoe je jouw medewerkers het beste kunt instrueren en controleren.

Niet in de schoolbanken

Van Rooij: "Het voordeel van de e-learningmodules is dat iedereen zichzelf kan scholen en bijscholen in een vertrouwde digitale omgeving. Achter hun eigen computer dus." Medewerkers of de ondernemer zelf hoeven dus niet het bedrijf uit en niet terug de schoolbanken in. Ze kunnen de digitale opleidingsmodules volgen op het moment en de plek die hen het beste schikt – ze werken bovendien in het tempo dat ze zelf verkiezen. "Door de drempel naar opleidingen zo laag mogelijk te maken, hopen we de totale sector verder vooruit te brengen op het gebied van kennis en vakmanschap," zegt Van Rooij. "De cursisten die we spreken zijn heel positief over de eerste twee modules. Ze geven aan dat je ook op een smartphone de modules prima kunt doorlopen."

Kortingen, vouchers en certificaten

Ter introductie wordt de nieuwe e-learningmodule Voedselhygiëne voor leidinggevenden aangeboden met korting. Leden van vakvereniging ProFri hebben eerder dit jaar voordeelkaarten ontvangen die ook voor deze module gebruikt kunnen worden. Ook in de komende editie van het vakblad Frituurwereld zit voor de ontvanger weer een waardekaart van € 10,00.

Ondernemers kunnen via de website vouchers kopen voor hun medewerkers. Dit verloopt geheel digitaal en gecheckt wordt of de medewerkers de e-learningmodules daadwerkelijk maken en voltooien. Leden van ProFri hebben ook 2 vouchers ontvangen waarmee een medewerker zich gratis kan inschrijven voor e-learningmodule Basiskennis Voedselallergenen.

Deelnemers die de e-learningmodules met goed gevolg voltooien, ontvangen via het opgegeven e-mailadres een digitaal certificaat. Dat is belangrijk voor de deelnemer, maar ook voor de ondernemer. Hiermee kan worden aangetoond dat binnen het bedrijf voldoende kennis aanwezig is, waarmee de voedselveiligheid kan worden gewaarborgd.

Kijk voor meer informatie op de website www.werkenaankennisenvakmanschap.nl. De komende tijd zullen meer e-learningsmodules worden toegevoegd.

Voor vragen en een verdere toelichting kun je contact opnemen met het secretariaat van ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. Telefoon: 040-7200900.