Veldhoven, 12 juni 2017

De eerste voordrachten voor de verkiezing Parel van het Jaar 2017 zijn binnen. Maar nog tot 1 september aanstaande kunnen frituurondernemers een medewerker voordragen die in hun bedrijf een bijzonder verdienstelijke rol speelt of heeft gespeeld. Ook andere medewerkers staat het vrij een voorbeeld collega aan te melden. Zelfs gasten en leveranciers kunnen medewerkers voordragen.

Vakvereniging ProFri riep de award Parel van het Jaar vier jaar geleden in het leven. Het Nederlands Frituurcentrum organiseert de verkiezing in opdracht van de vakvereniging. De Parel van het Jaar is mede een eerbetoon aan de overleden frituurondernemer Richard van Dop, die samen met zijn vrouw Bianca eigenaar was van het bedrijf De Parel. De eerste winnares was hun werkneemster Kimberly de Zeeuw.

Na De Zeeuw (2013) werden Carlos van den Berge van Verhage Floriande (2014), Susan van der Weijden van Snackbar Wip-in in Callantsoog (2015) en Bart van Scheijndel van Plaza De Pitstop in Hoorn (2016) gekozen tot Parels van het Jaar.

Medewerkers nomineren voor de prijs kan dus nog tot 1 september aanstaande via het speciale nominatieformulier op de website www.parelvanhetjaar.nl. Ook medewerkers van niet-ProFri leden komen voor de prijs in aanmerking. Uit de aanmeldingen maakt de jury een selectie van genomineerden. Op 25 september aanstaande wordt tijdens het Frituurwereld Event in Woerden de winnaar bekendgemaakt.

Meer informatie en aanmelden? Kijk op www.parelvanhetjaar.nl