Veldhoven, 20 september 2017

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich meer dan verdienstelijk maakten voor het bedrijf waar ze werken. De winnaar wordt op maandag 25 september aanstaande bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het Frituurwereld Event bij QBTEC in Woerden, een evenement waarmee ProFri tevens zijn vijfjarig bestaan viert.

Frans van Rooij, directeur van ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, licht toe: "Helaas kunnen we maar één van de genomineerden de award geven van de Parel van het Jaar 2017. De keuze is ook dit jaar niet gemakkelijk. Alle vier de parels voldoen volop aan de criteria. We zullen dan ook maandag alle vier kandidaten naar voren roepen en in het zonnetje zetten."

De vier genomineerden voor de Parel van het Jaar Award 2017 zijn:

  • Randy Adam, werkzaam bij de Oude Gracht Cafetaria XL in Eindhoven
  • Sefanja Carelsz-Frijters, werkzaam bij Snackbar Paradiso in Zwolle
  • Ankie ter Voert, werkzaam bij Plaza Beringe in Beringe
  • Naomi Jansen, werkzaam bij Alida's Smulpaleis in Roden

Collage Genomineerde Parels 2017

Deze genomineerden betoonden zich de steun en toeverlaat van de ondernemer. Ze zorgen voor stabiliteit binnen het bedrijf. Ze stellen de ondernemer in staat om met een gerust hart eens met vakantie te gaan of ze helpen/hielpen de ondernemer door moeilijke tijden heen. Ook zijn er omgekeerde situaties: medewerkers die zelf door een moeilijke tijd gaan, maar met steun van de ondernemer zich daar doorheen slaan. Een van de genomineerden had privé een moeilijke tijd, maar desondanks kon het bedrijf altijd op haar rekenen. "Wij hebben dit jaar vier kandidaten die echt stuk voor stuk parels van de branche zijn," zegt Van Rooij.

Kimberly de Zeeuw van cafetaria De Parel in 's-Gravenzande won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding in het bedrijf over te nemen van de ernstig zieke en inmiddels overleden eigenaar Richard van Dop. Ter nagedachtenis aan deze ondernemer draagt de Parel van het Jaar Award de naam van zijn bedrijf.

Kijk voor meer informatie over deze verkiezing op www.parelvanhetjaar.nl