De 5e editie van de Nationale Week van de Friet komt er weer aan!

De Week van de Friet viert zijn eerste lustrum! Voor de vijfde keer in successie staat de campagne van ’s lands grootste frietviering op het programma. Zaterdag 29 september begint het. Zondag 7 oktober is het alweer voorbij. Het Nederlands Frituurcentrum ondersteunt de feestelijke campagne met materiaal dat je online kunt bestellen. Maar het feestje in jouw zaak moet je natuurlijk zelf maken!

DIRECT NAAR AANMELDEN www.weekvandefriet.nl/aanmelden

De Nationale Week van de Friet is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), maar staat open voor iedereen! Het frietje is tenslotte van ons allemaal! Met deze jaarlijkse campagneweek werken we samen met de deelnemers, partners, sponsors en supporters aan het verbeteren van het imago van friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen. We willen zo bijdragen aan een verbetering van de bedrijfsresultaten van professionele frituurbedrijven voor de langere termijn. Dus ook voor jouw bedrijf. En daarmee ook voor alle fabrikanten en leveranciers van friet, snacks, sauzen en olie- en frituurvet. Meld je dus (weer) aan als deelnemer of als sponsor.

Eigen bijdrage
Deelname aan de Week van de Friet is niet helemaal kosteloos. We vragen aan frituurondernemers een bijdrage van 75 euro in de organisatiekosten. Ben je lid van ProFri, dan is de bijdrage slechts 50 euro, want een deel van de kosten wordt betaald uit de verenigingskas. Fabrikanten, grossiers en dienstverleners kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren aan dit initiatief en kunnen zich hierover laten informeren door het secretariaat van de vereniging of het Nederlands Frituurcentrum, waar de organisatie en de uitvoering is ondergebracht.

Promotiemateriaal
Iedereen die zich aanmeldt ontvangt deelnamestickers, posters en verdere informatie. En via www.weekvandefriet.nl/bedrijven kunnen deelnemers gratis gebruikmaken van alle digitale bestanden, vinden ze er tips en ideeën hoe je invulling kunt geven aan de campagneweek. Ook is er weer een handige perskit beschikbaar om de plaatselijk media te informeren. Deelnemers die uitbundig invulling willen geven aan de Week van de Friet kunnen via www.weekvandefriet.nl/webshop aanvullend promotiemateriaal bestellen. Denk hierbij onder andere aan informatiefolders, tafelzuiltjes, puntzakken, beachvlaggen, gewone vlaggen, vlaggenlijnen en buttons. Het is er weer allemaal! Maar let wel, op = op.

Tijdens en in aanloop naar de Week van de Friet informeren we de consument over de route van aardappel tot frietje. En dat alles op een vrolijke en positieve manier, passend bij de sfeer rondom dit eerlijke product van Moeder Natuur!

Acties
Ook dit jaar heeft de organisatie weer kleurplaten opgenomen in de webshop. Handig als je ook deelneemt aan de FrietKleurplaat-actie; of informatieflyers als je deelneemt aan de FrietReview-actie; ook het actiepakket voor War Child kan weer worden aangevraagd, het goede doel dat door de organisatie op verzoek van een aantal deelnemers gekoppeld is aan De Nationale Week van de Friet. Lees er alles over op www.frietjevrede.nl.

Oproep
Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum roepen iedereen op om deelnemer te worden. Heb je vragen? Neem dan contact op met het secretariaat. Je kunt mailen (info@profri.nl) of gewoon bellen (040-7200900).

Doe weer mee! En meld je vandaag nog aan als deelnemer van de 5e editie van de Nationale Week van de Friet. Ga naar www.weekvandefriet.nl/aanmelden