Enthousiaste ontvangst Nationale Smulgids

Veldhoven, 30 september 2019

De eerste editie van de Nationale Smulgids is vandaag tijdens het Frituurwereld Event in Houten enthousiast ontvangen. De circa 180 aanwezigen op dit vakevenement reageerden positief op deze nieuwe sterrengids voor frituurspeciaalzaken.

2019-09-30 - Introductie Smulgids

De adreswijzer met "frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn" vormt de opmaat tot een nog volwaardiger sterrengids voor cafetaria's, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van de Nationale Smulgids, vond de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore. Hiermee kunnen consumenten frituurspeciaalzaken beoordelen. Ook hoge smulscores, gecombineerd met audits, zullen in de toekomst dienen als basis voor een notering in de Nationale Smulgids.

De eerste editie van de Nationale Smulgids bevat de gegevens van enkele tientallen cafetaria's, snackbars en frituren in alle windstreken van ons land. Het gaat om frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd ("teken van uitmuntend vakmanschap") en/of Met Goud Bekroond (door keurmeesters beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten).

Uit het publiek kwamen ook vragen, zoals de vraag waarom het aantal vermelde bedrijven nog uiterst beperkt is. Frans van Rooij zegt namens vakvereniging ProFri en het uitvoerend orgaan Nederlands Frituurcentrum: "We wilden klein beginnen met zo objectief mogelijke criteria. Dat zijn de twee genoemde keurmerken. Het is een basis waarop we de komende jaren deze uitgave gaan uitbouwen tot een sterrengids met honderden frituurspeciaalzaken."

Tijdens het totaalprogramma Frituurwereld Event werd daarnaast stilgestaan bij de viering van "150 jaar friet in Nederland": frietkenner Ubel Zuiderveld liet het publiek kennis maken met de eerste frietverkoper in ons land.


 

Meer weten of het event bijwonen? Contact: Frans van Rooij, Nederlands Frituurcentrum in Veldhoven, 040-7200900.