Veldhoven-Houten, maandag 30 september 2019

Vakvereniging ProFri reikte tijdens het Frituurwereld Event in Houten Parel Awards uit aan 7 medewerkers van frituurspeciaalzaken. Het zevental is in de schijnwerpers gezet, omdat de medewerkers zich hebben onderscheiden op een bijzondere manier in de cafetaria's, snackbars of frituren waar zij werkzaam zijn. Allen mogen ze zich Parel van het Jaar 2019 noemen.

ProFri-voorzitter Hans Hus schetste de Parels van het Jaar als volgt: "Medewerkers die voor jou en het bedrijf door het vuur gaan als het even tegenzit. Ik heb het wel eens vaker gezegd; medewerkers die je vaker ziet dan je eigen familie; medewerkers die eigenlijk een beetje deel worden ván je familie."

De 7 medewerkers die zijn onderscheiden met de Parel Awards 2019:

  • Rowan Lammers van Foodmaster Heerhugowaard;
  • Sandra Looren de Jong van Verhage Capelle in Capelle ad IJssel;
  • Emma Bakker van De Smaak van Klaas Vaak in Hardinxveld Giessendam;
  • Priscilla de Maat van Verhage in Dordrecht;
  • Lieke Janssen van Restaria Horst in Horst;
  • Kerwin Wiersum van Alida's Smulpaleis in Roden;
  • Marcel Stoots van De Markies in Wijchen.

Profri - Parel van het Jaar Awards - Foto 001

Profri - Parel van het Jaar Awards - Foto 002

Deze "frituurparels" betoonden zich de steun en toeverlaat van de ondernemer(s) waarvoor zij werken. De onderscheiden medewerkers zorgden voor stabiliteit binnen het bedrijf in een tijd dat dit hard nodig was. Ze stellen de ondernemer in staat om met een gerust hart eens met vakantie te gaan of ze helpen/hielpen de ondernemer door moeilijke tijden heen. Of ze betonen zich initiatiefrijk in het frituurbedrijf waarvoor zij hun werk elke werkdag met hart en ziel verrichten.

Over de Parel van het Jaar Award: Kimberly de Zeeuw van cafetaria De Parel in 's-Gravenzande won in 2013 als eerste de Parel Award. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding in het bedrijf over te nemen van de ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Ter nagedachtenis aan deze overleden ondernemer draagt de Parel van het Jaar Award de naam van het bedrijf waarvoor hij zich jarenlang met hart en ziel inzette.
__________________________________________________________________

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Frans van Rooij, directeur van vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. Bereikbaar via het telefoonnummer: 040-7200900. www.profri.nl | www.frituurcentrum.nl