Veldhoven, 23 maart 2020

De afgelopen dagen ontvingen we van verschillende leden en niet-leden vragen over bezorgen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Met dit bericht geven we een aantal belangrijke aandachtspunten mee voor de ondernemers die overwegen te gaan bezorgen of dit inmiddels hebben opgestart:

  • Meld de activiteiten rondom bezorging aan op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering;
  • Ga je bezorgen met een motorrijtuig (auto / scooter)? Informeer dan de huidige WA verzekeraar over deze activiteiten om dekkingsproblemen te voorkomen.
  • Zorg dat je als ondernemer aansprakelijkheid op het gebied van artikel 7:611 BW "goed werkgeverschap" hebt verzekerd. Dit kan door het sluiten van de combinatie WEGAS en collectieve ongevallen of een werknemersschadeverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor eventuele letselschade die een werknemer oploopt in het verkeer waar je als werkgever voor aansprakelijk bent. Heb je deze verzekeringen afgesloten? Zorg er dan nog steeds voor dat je de wijziging van activiteiten doorgeeft zoals het bezorgen van maaltijden. Bezorg je als cafetaria normaliter niet? Dan kan het namelijk zijn dat de huidige verzekeraar niet standaard dekking biedt voor bezorgactiviteiten.

We hebben vernomen dat het merendeel van de verzekeraars soepel omgaat met deze wijziging van activiteiten. Het is dan ook vaak geen probleem om hier tijdelijk dekking voor te krijgen, maar zorg wel dat je het meldt bij je verzekeraar en dat je hiervan een bevestiging ontvangt.