Vakvereniging ProFri neemt twee nieuwe initiatieven met het oog op de lockdown van de horeca. Leden die online ervaringen en ideeën willen uitwisselen, kunnen dit binnenkort via een ProFri-community doen. Daarnaast werkt de vakvereniging aan de proefinrichting van een cafetaria met het oog op de komende 1,5 meter samenleving.

Frans van Rooij: "Natuurlijk kunnen onze leden nu al in een besloten omgeving met elkaar van gedachten wisselen via onze Frietbook-gemeenschap op Facebook. Maar binnenkort willen we daar een online mogelijkheid aan toevoegen. Je moet denken aan een app als Zoom, waarbij je via video en spraak prima met elkaar kunt overleggen en discussiëren."
Bij voldoende belangstelling start ProFri meerdere groepen op van maximaal 12 leden. Wil je met collega's van gedachten wisselen? Meld je aan bij het secretariaat.

Proefopstelling
Daarnaast is ProFri bezig om in samenwerking met een cafetariaformule een modelinrichting te maken die helemaal is toegesneden op de nieuwe realiteit van de 1,5 meter samenleving. Van Rooij: "We maken een proefopstelling met alles erop en eraan als voorbeeld voor andere bedrijven die naast de afhaal- en bezorgfunctie ook nog een zitgedeelte hebben dat momenteel niet gebruikt mag worden voor consumptie ter plaatsen. Bedoeling is dat we video's laten maken om het eindresultaat aan onze leden te kunnen tonen."