"Laten we er positief over zijn, want het is niet anders." Dat zegt ProFri-directeur Frans van Rooij op Snackkoerier.nl over de verruimde corona-maatregelen van het kabinet. Wel zijn er nog de nodige vragen.

An sich begrijpt Van Rooij de keuze dat eters ter plekke slechts op reservering kunnen komen eten. Wel vraagt hij zich af: als per 1 juli aanstaande maximaal 100 personen welkom zijn, geldt deze voorwaarde dan nog?

Cafetaria's met een heel beperkt aantal zitplaatsen, raadt hij aan zich te blijven concentreren op afhalen en bezorging. "Het heeft weinig zin om een heel circus op te tuigen voor een paar stoelen."

Andere zaken die Van Rooij aan de orde stelt in het artikel:

  • Mag iemand die niet gereserveerd heeft wél spontaan zijn frietje ter plekke op eten?
  • Mag je wel spontaan gebruik maken als gast van het terras; of moet dit ook op reservering?
  • Als gewerkt wordt met zogenaamde kuchschermen, kan dan worden afgeweken van de norm van 1,5 meter?

Mondkapjes
Vraag is of medewerkers hygiënehandschoentjes en/of mondkapjes moeten dragen in de nieuwe situatie. Verplicht is het zeker niet.

Van Rooij zegt hierover: "Handschoentjes hebben alleen zin als je ze regelmatig wisselt. Mondkapjes kunnen bijdragen om besmetting van gasten en collega's te voorkomen. Ze kunnen echter ook zorgen voor een onterecht gevoel van veiligheid, waardoor je onvoorzichtiger wordt. Wel kun je dit zeggen: in zijn algemeenheid zullen mondkapjes en handschoentjes vertrouwen wekken bij de gasten. Je geeft het signaal af dat de hygiëne dik in orde is."

Lees het hele interview op de website van Snackkoerier