Risicobeheersing: gezondheidscheck, afstand houden en hygiënemaatregelen vormen de basis van de RIVM-richtlijnen en de maatregelen van de Rijksoverheid.

Een nauwkeurige gezondheidscheck (triage) vooraf, bij bezoekers én bij de medewerkers (bij aanvang van de dienst), het onderlinge afstand houden en een consequente opvolging van hygiënemaatregelen vormen de basis. Gasten die bij jou in de zaak willen komen eten moet je informeren over deze maatregelen bij de reservering én moeten bij aankomst nogmaals gewezen op de zelfcheck op afwezigheid van gezondheidsklachten, inclusief de thuissituatie (Download hier een overzicht van de vragen).

TOELICHTING

De gezondheidscheck (triage) houdt in dat vóór het aangaan van de ‘dienstverlening’ (bij de reservering) en voorafgaand aan het bezoek goed moet worden vastgesteld of de bezoeker gezond is en geen enkel begin van klachten heeft die passen bij COVID-19. Ook geldt dat niemand binnen het gezin/de thuissituatie koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Ditzelfde geldt ook voor de medewerkers voor aanvang van het werk. Beide partijen dragen hierin een grote eigen verantwoordelijkheid.

Voor personen met klachten geldt momenteel thuisisolatie (Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus; COVID-19 op RIVM.nl).

Vragen voor de gezondheidscheck: wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag de medewerker niet komen werken of mag de bezoeker geen gebruik maken van de dienstverlening. Het werk of de reservering moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden.

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Vragenlijst voor gasten

Download hier een overzicht van de vragen

Bij aankomst wordt de bezoeker nog een keer gewezen op de zelfcheck op afwezigheid van gezondheidsklachten, inclusief de thuissituatie (zie vragen in de gezondheidscheck).