De overheid gaat een proef doen om het effect van scheidingswanden te meten. Vakvereniging ProFri en collega-organisaties VCHO en NHG zouden graag zien dat ze gebruikt kunnen worden tussen tafels voor eters ter plekke. Via scheidingswanden kan immers de afstand van anderhalve meter tussen tafels verkleind worden, waardoor er op termijn plek is voor meer gasten.

Vakvereniging ProFri stelde nog vandaag vragen over het gebruik van scheidingswanden. Samen met zusterorganisaties VCHO en NHG informeerde ProFri of bij het gebruik ervan de anderhalve meter afstand verkleind mag worden. Dat is dus vooralsnog niet het geval. ProFri-directeur Frans van Rooij: “Ik heb zojuist van het ministerie begrepen, dat het inzetten van scheidingswanden tussen tafels hiervoor nog niet gebruikt mag worden. Anderhalve meter afstand tussen gasten én tafels blijft dus de norm per 1 juni.”

Proefopstelling
Van Rooij zegt verder: “Wel werkt het ministerie aan pilots om te onderzoeken of de inzet van scheidingswanden kan helpen bij het verder versoepelen van de maatregelen na 1 juli aanstaande. Onze vereniging heeft samen met VCHO en NHG aangegeven graag aan deze pilots te willen meewerken. Wij zien als horecaverenigingen het gebruik van schermen als oplossing voor onze leden om weer sneller tot financieel haalbare exploitaties te kunnen komen.”