Veldhoven, 25 mei 2020

In deze moeilijke tijd voor de horeca, hebben de vakvereniging ProFri, de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en het Nederlands Horeca Gilde (NHG) de kracht gebundeld om horecaondernemers te helpen.

Afgelopen weken hebben de drie organisaties in nauwe samenspraak met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een horecaprotocol opgesteld. Dit document is bedoeld om de horecaondernemers te ondersteunen bij de implementatie van de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid in de horeca.

Frans van Rooij, woordvoerder namens de drie samenwerkende brancheorganisaties. “Naast de veiligheid van de gasten is het ook van belang de medewerkers te beschermen tegen het (werk gebonden) risico op besmetting. Omdat zowel in de cafetaria als in de restaurantsector veel Chinese ondernemers actief zijn, is dit protocol ook voorzien in een Chinese vertaling.”

Samen sterk
De samenwerkende organisaties benadrukken dat het protocol uiteraard door iedereen gebruikt mag worden en niet alleen is voorbehouden voor de leden van de drie organisaties. “De coronacrisis treft ons allemaal. De slogan van de Rijksoverheid is niet voor niets: Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

 

Download de meest recente versie van het Horeca Protocol op de speciale Corona webiste van ProFri

 

Banner Alleen samen krijgen we corona onder controle

 

Logos VCHO NHG ProFri