Drie scholieren die van kroketten houden, namen enkele jaren geleden hun voorliefde zo serieus dat ze kroketten zijn gaan testen. Het resultaat is een jaarlijkse Hall of Fame. De rundvleeskroket van Van Gogh in Amersfoort legde in de laatste editie beslag op de eerste plaats.

In de Amersfoorste editie van Algemeen Dagblad kwamen de schoolvrienden Joris Stolwijk, Joost Binnerts en Marvyn Koning, allen inmiddels eind twintig, uitgebreid aan het woord. Sinds hun tijd op de middelbare school reizen ze heel Nederland door om kroketten te proeven. Het begon met een dagje kroketten proeven in Rotterdam, maar is inmiddels een uit de hand gelopen hobby. Steeds in een andere regio nemen ze met ongeveer twaalf kroketten de proef op de som.

Creativiteit

Het trio gaat niet over één nacht ijs. Zo wordt gelet op zaken als krokantheid, smaak, mondgevoel, ingrediënten, formaat, uiterlijk en creativiteit. Ook wordt gekeken of de kroket ambachtelijk is en eventueel biologisch vlees is gebruikt. De rundvleeskroket van Vlaams friteshuis Van Gogh scoorde een royale 9 in de meeste recente Hall of Fame van de krokettenproevers. De rundvleeskroket van Van Gogh viel eerder in de prijzen: zo werd hij enige tijd geleden door het Nederlands Frituurcentrum Met Goud Bekroond.

Meer over de jaarlijkse krokettentest van genoemd trio vind je hier.

Meer over het keurmerk Met Goud Bekroond vind je hier.