Niet alleen leden van de Tweede Kamer, maar ook staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken kreeg gisteren het Manifest Geen Dreun Maar Steun. ProFri-directeur Frans van Rooij overhandigde het haar op haar ministerie.

De aanbieding van het manifest gebeurde buiten de horecademonstratie in Den Haag om. Vertegenwoordigers van de Horeca Alliantie (naast ProFri ook NHG en VCHO) bepleitten gisteren bovendien maximale steun voor de horeca op de kantoren van burgemeester Jan van Zanen van Den Haag en Hans Biesheuvel, de voorzitter van Ondernemend Nederland (ONL). Ook Van Zanen en Biesheuvel namen het manifest in ontvangst.

Geheime notitie

Het ministerie van Keijzer en minister Eric Wiebes is momenteel volop in het nieuws. Bij economische zaken zou namelijk sprake zijn van een geheime notitie; hierin wordt naar het lijkt vermeld dat de restaurantsluiting geen goed middel is om het aantal coronabesmettingen in te dammen. In de notitie zou zelfs staan dat heropening van de horeca het aantal thuisbesmettingen kan beperken, omdat mensen minder bij elkáár op bezoek gaan als de horeca open is.

Vanavond is er weer een persconferentie van het kabinet. Onbekend is of de bevindingen uit dit geheime rapport aan bod zullen komen.