BELANGRIJKE MEDEDELING: Livestream uur later en vooraf aanmelden

Samen met de Horeca Alliantie nodigt vakvereniging ProFri je uit om op donderdag 11 februari deel te nemen aan de online sessie met Thierry Aartsen van de VVD en Hans Biesheuvel van ONL. De livestream zou oorspronkelijk om 14.30 uur beginnen, maar is vanwege de agenda van Thierry Aartsen verzet naar 15.30 uur.

De bedoeling is dat enkele ondernemers tijdens de livestream hun persoonlijke situatie toelichten. Bovendien kunnen leden vragen stellen aan Aartsen en Biesheuvel. Deze vragen kunnen al vooraf via info@profri.nl worden ingediend of via de chat tijdens de livestream worden gesteld.

 

Aanmelden livestream

 

Foto: Thierry Aartsen (L) en Hans Biesheuvel (R)

Pleidooi voor heropening
De horeca is al maanden gedwongen dicht en tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari jl. konden Mark Rutte en Hugo de Jonge nog steeds geen perspectief geven wanneer de horeca weer open mag.

De drie vakverenigingen zullen Aartsen en Biesheuvel verzoeken zich hard te maken voor enkele concrete heropenings-voorwaarden als de lockdownn ten einde is. Om te beginnen wil het trio dat samenwerkt in de Horeca Alliantie, dat restaurants bij de heropening gelijk worden gesteld met de retail. Dit betekent wat de alliantie betreft, dat restaurants en winkels tegelijk mogen heropenen.

IC-cijfers en aantal gasten
Verder zal de Horeca Alliantie Aartsen de volgende aanbevelingen meegeven: het ontkoppelen van de heropening van de horeca en het aantal IC-opnames ėn niet langer uitgaan van een eventueel maximaal aantal gasten per restaurantruimte maar per vierkante meter.

Positie starters
Ook brengt de alliantie bij het liberale kamerlid nogmaals de positie van starters onder de aandacht. Omdat zij bij steun vaak tussen wal en schip vallen, moet niet de inschrijfdatum bij de Kamer van Koophandel, maar de feitelijke openingsdatum als uitgangspunt worden genomen.

Stel jouw vragen
Wat zou jij de heren Aartsen en Biesheuvel willen vragen en/of vertellen? Stuur jouw vraag of persoonlijke verhaal naar info@profri.nl en wij zullen zoveel mogelijk van deze verhalen en vragen verzamelen en aan hem voorleggen. Ook tijdens de live sessie is er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen.

 

Aanmelden livestream