U I T N O D I G I N G

Algemene Ledenvergadering ProFri 
op maandag 1 november 2021

Ontvangst: vanaf 9.45 uur
Aanvang vergadering: 10.30 uur
Eindtijd: omstreeks 15.00 uur
Optioneel: trendtour door Utrecht
Locatie: Hotel Houten, Hoofdveste 25 te (3992 DH) Houten

 

DIRECT NAAR AANMELDEN (OF AFMELDEN)


Beste leden van ProFri en partners,

Organisatorische veranderingen bij ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, het ProFri Manifest, de sterk stijgende (energie)kosten, het frituurvetkartel en een update van de Stichting Ketel Kwestie. Het zijn deze en andere onderwerpen die aan de orde komen tijdens de jaarvergadering van vakvereniging ProFri op maandag 1 november aanstaande.


Via het bij ons bekende emailadres hebben de leden en de partners van ProFri het volledige programma en de agenda van de jaarvergadering ontvangen. In deze mail zijn ook de gebruikelijke documenten opgenomen, waarover de leden zich tijdens de vergadering kunnen uitspreken. Ben je lid of partner en heb je de mail (verzonden op 21-10 om 9 uur) niet ontvangen, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Heb je de vergaderstukken niet ontvangen? Neem dan direct contact op met het secretariaat.

De jaarvergadering is dit jaar alleen toegankelijk voor leden en partners van de vereniging.

 

NAAR AANMELDEN (OF AFMELDEN)

 

ProFri Manifest
Naast de vaste agendapunten die horen bij een jaarvergadering, staat er nog meer op het programma. Snackbars, cafetaria’s en andere frituurzaken zijn toch niet de oorzaak van de gezondheidsachterstand in Nederland. Met ons manifest onderbouwen we deze stelling. Omstreeks 11.00 uur overhandigen we dit manifest aan mevrouw Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en gaan we met haar hierover kort in debat. Hopelijk het begin van een dialoog.

Stijgende kosten
In de middag gaan we het hebben over de stijgende kosten. Wat doe jij met jouw verkoopprijzen? Veel leden werden onaangenaam verrast met een extreem hoge energienota. Onze energiepartner NieuweStroom komt uitleg geven.

Frituurvetkartel
Ook het frituurvetkartel staat op het programma. Drie afnemers van gebruikt frituurvet (Rotie, Olthuis en UCO) hebben een lange periode onderling afspraken gemaakt over de prijs die ze aan ondernemers betaalden. Dat is in strijd met het kartelverbod, oordeelde de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Wat betekent deze uitspaak van de ACM voor ondernemers en welke stappen onderneemt ProFri?

Ketelkwestie
Tot slot geeft de Stichting Ketel Kwestie ons een korte update over deze heikele kwestie en het lopend strafonderzoek in België. 
De stichting liet deze zomer ketels onderzoeken. Ook dit onderzoeksrapport bevestigt dat de lekkages het gevolg zijn van scheuren door vermoeiing van de toegepaste lasgeometrie. Het lijkt erop dat de fabrikant in kwestie bij het ontwerp onvoldoende rekening heeft gehouden met de sterke kerfwerking en het daarmee gepaard gaande risico op scheuren.

Trendtour
Het programma eindigt omstreeks 15.00 uur. Aansluitend kunnen bezoekers op eigen gelegenheid een trendtour maken door Utrecht. Een uitgestippelde route door het stadshart wordt op de dag uitgereikt en is opgesteld door Foodservice Watcher Ubel Zuiderveld.

Coronatoegangsbewijs
Omdat ProFri voor haar leden en partners een veilige omgeving wil waarborgen, zal worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen en de Corona Check App.

Mocht je na het lezen van deze uitnodiging en de bijlagen vragen hebben, neem dan contact op met het secretariaat. Bereikbaar op het nummer 040-7200900 (optie 1). Je kunt natuurlijk ook een mailbericht sturen naar secretariaat@profri.nl.

Met vriendelijke groet,

Hans Hus
Peter van Dinther
Jorgen Ruhl
Harald van Ballegooijen
Jack van Hooft

 

NAAR AANMELDEN (OF AFMELDEN)