‘Samen staan we sterk’

Een dag met feestelijke huldigingen, boeiende lezingen, inspirerende demo’s, veel netwerken en gezellig samenzijn. De dertiende algemene ledenvergadering van de ProFri en het Frituurwereld Event op 13 november bij Rational in Hengelo was meer dan geslaagd. De boodschap van de dag: ‘Samen staan we sterk’.

In het ‘Home of the combisteamer’ bij Rational in Hengelo beleefden een honderdtal cafetariahouders, pers en partners een fantastische dag. Bij de organisatie kwamen na afloop veel lovende woorden binnen op het programma, maar ook op de inspirerende locatie en de gastvrije ontvangst door het team van Rational.

Nadat de verenigingszaken besproken waren, vertelde Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL) over hoe zijn organisatie zich in Den Haag samen met ProFri hard maakt voor de frituurbranche.

BEKIJK DE AFTERMOVIE

 

Verpakkingen

Wilco Wieling (Conpax) ging in op de verpakkingsregels die vanaf 1 januari 2024 gaan gelden. VVD-kamerlid Erik Haverkort lichtte kort toe welke moties hij heeft ingediend ten aanzien van de SUP-regeling.

Retaildeskundige Tom Kikkert gaf de toehoorders de boodschap mee dat cafetariahouders moeten vertellen wie ze zijn en wat ze doen zodat mensen weer van ze gaan houden. 

Demo’s

Tussen lezingen door was er volop gelegenheid om bij de aanwezig partners die in de zaal opgesteld stonden, langs te gaan. In de lunchpauze waren er productdemonstraties van de chefs van Rational en Casa Carpaccio. Ondernemers kregen ideeën om hun assortiment te verbreden en efficiënter te werken.

Naast veel interactie met de aanwezige partners was er volop ruimte om te netwerken en werden er verschillende onderscheidingen uitgereikt. De algemene conclusie van de dag was dan ook: ‘Samen staan we sterk’.