Veldhoven | 10 juli 2015

De wegen van Oma Bobs en ProFri hebben elkaar onlangs gekruist. Ook Oma Bobs heeft als kleine fabrikant van ambachtelijke kroketten gekozen de vakvereniging te ondersteunen. Tot onze spijt gebruikt Royaan dit nu als argument om de gesprekken met ProFri over het overdragen van de organisatie van haar actieweek "Week van de Croquette" aan de brancheorganisatie, voorlopig op te schorten. Croquette is het Franse woord voor kroket.

Door de organisatie van deze actieweek over te dragen aan vakvereniging ProFri of het Nederlands Frituurcentrum, zou het daarmee een echte Nationale Week van de Kroket kunnen worden. Een campagneweek die net zoals de Nationale Week van de Friet zou bijdragen aan het verbeteren van de beeldvorming bij de consument over friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen. Een échte campagneweek van "onze" kroket, waaraan alle professionele frituurders (dus niet alleen leden van ProFri) kunnen deelnemen, ondersteund door alle snackfabrikanten. Want de kroket is van ons allemaal! Nu blijft het voorlopig een feestje van Royaan die enkele weken voor de Nationale Week van de Friet voor de vierde keer met haar actieweek komt ter promotie van haar merken Kwekkeboom en Van Dobben.

ProFri is en blijft onafhankelijk

Het bestuur van ProFri is van mening dat het vergroten van vakmanschap en vakkennis, en het verbeteren van het imago van de frituursector en het bijsturen van beeldvorming van gefrituurde producten bij de consument, niet alleen de verantwoordelijkheid kan zijn van friturende ondernemers. Het is nadrukkelijk ook de primaire verantwoordelijkheid van fabrikanten, leveranciers en dienstverleners die in deze sector een belang hebben.

ProFri streeft daarbij naar samenwerking en een brede ketengerichte aanpak. Alleen door de handen in een te slaan kunnen we daadwerkelijk stappen voorwaarts zetten. We moeten elkaar helpen om beter te kunnen worden.

ProFri staat daarom niet alleen open voor iedere professionele frituurder, maar ook voor iedere fabrikant, leverancier en dienstverlener die de vakvereniging naar draagkracht met een jaarlijkse financiële bijdrage willen helpen deze ambitie te verwezenlijken. Daarbij krijgt géén enkele partij exclusiviteit geboden.