De nominatie voor de Parel van het Jaar 2018 is geopend. Ondernemers kunnen weer medewerkers voordragen die in hun bedrijf een bijzonder verdienstelijke rol heeft gespeeld. Ook andere medewerkers staat het vrij om een voorbeeldcollega te nomineren. Zelfs gasten en leveranciers kunnen medewerkers nomineren voor de award.
Vakvereniging ProFri riep de award in 2013 in het leven. Het Nederlands Frituurcentrum organiseert de verkiezing voor ProFri. De Parel is mede een eerbetoon aan de overleden frituurondernemer Richard van Dop, samen met zijn vrouw Bianca eigenaar van het bedrijf De Parel. De eerste winnares was werkneemster Kimberly de Zeeuw, die hen bijstond in moeilijke tijden. Na De Zeeuw (2013) werden Carlos van den Berge van Verhage Floriande (2014), Susan van der Weijden van Snackbar Wip-in in Callantsoog (2015) en Bart van Scheijndel van Plaza De Pitstop in Hoorn (2016) gekozen tot Parels van het Jaar. Vorig jaar ging de prijs naar Sefanja Carelsz-Frijters van cafetaria Paradiso in Zwolle. Medewerkers voordragen (ook van niet-ProFri leden) voor de award Parel van het Jaar kan tot 1 september aanstaande via het speciale nominatieformulier op de website www.parelvanhet jaar.nl. De jury maakt een selectie van genomineerden. Tijdens de ProFri-jaarvergadering, het Frituurwereld Event op 24 september, wordt de winnaar bekendgemaakt.
Voor de eregalerij, meer informatie en voordragen van medewerkers, ga naar www.parelvanhetjaar.nl