De Vereniging Professionele Frituurders biedt mogelijke verlichting voor leden die te maken hebben met sterk gestegen energiekosten. De vakvereniging heeft een intermediar gevonden die leden kan helpen. Tijdens een speciale bijeenkomst worden leden voorgelicht en als ze dat willen, kunnen ze meteen overstappen.

Op maandag 11 april organiseert ProFri een speciale bijeenkomst om met leden te praten over alle prijsstijgingen en schaarste waar de frituurbranche mee wordt geconfronteerd. Veel ondernemers met een variabel contract zijn in betalingsproblemen gekomen door de stijgende energieprijzen. Anderen hebben een contract dat binnenkort afloopt.

 

DIRECT NAAR AANMELDEN

 

ProFri heeft bij het Ministerie van Economische Zaken om snelle maatregelen gevraagd, in de vorm van verlaging van de energiebelasting en verlenging van het bijzondere uitstel belastingen. Die laatste is een voortvloeisel van de coronapandemie. Hiermee wil de vereniging tijd creëren om te zoeken naar structurele oplossingen.

Aansluiten bij bestaand collectief

ProFri meldt een intermediair gevonden te hebben die kan helpen het hoofd te bieden tegen de torenhoge energierekeningen waarmee ondernemers wordt geconfronteerd. Voor 2023 kunnen ondernemers die dat willen zich aansluiten bij een bestaand collectief dat de energie voor dat jaar al heeft ingekocht op de termijnmarkt. De ruimte voor deelname aan dit collectief is echter beperkt. Voor 2022 kunnen ondernemers eventueel geholpen worden om de energieprijzen op een zo gunstig mogelijk moment vast te zetten tot het eind van het jaar, waarmee ondernemers zekerheid inbouwen.

Direct overstappen

Tijdens de speciale bijeenkomst worden leden geïnformeerd over de mogelijkheden en is er alle ruimte om vragen te stellen. Ondernemers kunnen na afloop in gesprek om hun specifieke situatie voor te leggen. ProFri vraagt leden een kopie van de laatste jaarafrekening voor gas en elektra mee te nemen, samen met de maandnota’s van de laatste vier maanden. Degenen die dat willen, kunnen na afloop ter plekke de overstap regelen.

Hulp bij energietransitie

De intermediair kan de vereniging ook helpen bij de energietransitie, zo laat ProFri weten. “Want vroeg of laat zullen we allemaal afscheid moeten nemen van het gas. Als vereniging gaan we onderzoeken of we als sector voor subsidie in aanmerking komen.”

Aanmelden voor bijeenkomst

De speciale ledenbijeenkomst van ProFri op maandag 11 april is uitsluitend voor leden en vindt plaats op basis van aanmelding. De locatie is nog niet bekend, maar zal centraal in het land gelegen zijn. De ontvangst is om 09.30 uur, de aanvang om 10.00 uur en de eindtijd is 12.30 uur. 

 

NAAR AANMELDEN