VACATURE

Heb jij een warm hart voor de makers van gefrituurde lekkernijen? Dan ben jij misschien het nieuwe boegbeeld voor ProFri!

Wegens het terugtreden van voorman Frans van Rooij, zoekt vakvereniging ProFri een bezoldigd voorzitter als inspirerend, vasthoudend en daadkrachtig boegbeeld van de vaderlandse frituurbranche.

Over ProFri:

 • De Vereniging Professionele Frituurders, kortweg ProFri, is de vakvereniging voor de Nederlandse frituur. Bij ProFri zijn honderden ondernemers met cafetaria’s, snackbars en frituren aangesloten.
 • Sinds 2012 werkt ProFri via onder meer keurmerken, vakbijeenkomsten, informatiedeling en collectieve belangenbehartiging aan de opwaardering van het vak- en bakmanschap en de bevordering van het imago.
 • Dit doet ProFri primair voor zijn honderden leden in het land, maar het werk van de vakvereniging straalt af op de gehele branche, die bestaat uit circa 5500 overwegend kleinschalige frituurbedrijven.
 • Initiatieven, merken en diensten van ProFri zijn onder meer vakplatform Frituurwereld, vakevenement Frituurwereld Event, ledenplatform Frietbook, keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond en reviewplatform Smulscore annex de Nationale Smulgids.
 • Vakvereniging ProFri is betrokken bij beleidsvorming. Voor de versterking van zijn positie in politiek Den Haag werkt de vakvereniging samen met Ondernemend Nederland (ONL). Verder ijvert ProFri actief voor erkende passende vakopleidingen in de branche en heeft het een eigen leer- en ontwikkelplatform.
 • De financiering van de activiteiten van ProFri is afkomstig uit ledengelden en bijdrages van partners (producenten, dienstverleners, leveranciers). Daarnaast komen gelden onder meer uit reclame-opbrengsten.

Over de functie:

 • De nieuwe voorzitter van ProFri is een leidsman of leidsvrouw die vertrouwen en ontzag wekt bij de leden (ondernemers met frietzaken), partners (producenten en leveranciers) en andere stakeholders.
 • De bezoldigd voorzitter geeft leiding aan het bestuur en is verantwoordelijk voor de dagelijkse voortgang. Hij/zij inspireert bestuursleden en mensen die diensten en initiatieven voor ProFri uitvoeren.
 • De bezoldigd voorzitter is in staat een flinke slinger te geven aan zaken als de verbreding van de activiteiten, het werven van nieuwe leden en partners én het genereren van extra inkomsten voor projecten.
 • De man/vrouw die ProFri zoekt heeft een warm kloppend hart voor de branche, spreekt en presenteert zich gemakkelijk in het openbaar en in de media, is tactvol en vasthoudend én beschikt over natuurlijk overwicht en een portie creativiteit.
 • Hij/zij is in staat bij te dragen aan een positievere beeldvorming van de frituurbranche, verdere opwaardering van het vakmanschap én aan ondernemingsgroei van de aangesloten leden.
 • De bezoldigd voorzitter van ProFri zal zijn/haar functie bij voorkeur uitoefenen in een dienstverband van 50%. Echter, een ruimere verbintenis is bespreekbaar. Minimale duur: 2 periodes van 4 jaar.

Reageren kan tot 1 maart 2024. Meer informatie:

 • Neem contact op met Frans van Rooij voor meer inlichtingen. Telefonisch kan dit van maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur op 040-7200900 of via e-mail: fvanrooij@profri.nl. Het kantoor van zowel ProFri als het uitvoerend kenniscentrum Nederlands Frituurcentrum is gevestigd in Veldhoven.

Lees hier meer over het terugtreden van Frans van Rooij als directeur en waarnemend voorzitter van de vereniging.